iPhone 5 ar putea avea dual LED flash

Aseara va spuneam ca Nokia N9 are cea mai rapida camera pentru smartphone-uri si va marturiseam ca mi-as dori ca iPhone-ul sa aiba implementat dual flash LED pentru camera sa. Ei bine se pare ca Apple ar putea implementa doua flash LED-ul in viitorul terminal iPhone, cel putin asta sustin cei de la DigiTimes care au primit informatii de la partenerii Apple. Saptamana trecuta s-a aflat ca Apple ales sa nu mai cumpere module LED flash de la Philips si a incheiat contracte cu alti 2 furnizori care vor furniza module LED nu doar pentru iPhone 4 ci si pentru iPhone 5. Se pare ca acesti 2 furnizori vor prelua contractele si pentru dual flash LED-urile din iPhone 5 daca informatiile celor de la DigiTimes sunt corecte.

Recent market rumors have indicated that Apple’s iPhone 5 is likely to come with a dual-LED flash with Taiwan-based LED packaging firms Everlight Electronics, Edison Opto and Lite-On Technology being pinpointed as potential suppliers. The rumors come amid market reports indicating that Apple reduced its orders for Lumileds high-power LED flash products from Philips recently and switched the orders for LED flashes to Taiwan makers.Edison, which is specialized in the production of high-power LEDs, has begun shipping its LED flash products to branded handset vendors and therefore has a high chance of winning dual-LED flash orders from Apple, the sources noted.

Flash LED-ul din actualul iPhone 4 se descurca admirabil si a fost laudat de multi posesori de iDevices. Un dual flash LED ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a face poze mult mai bune in zone fara lumina si observati in poza de mai jos cat de tare lumineaza dual LED flash-ul unui HTC HD 2 o camera in care nu exista nic o sursa de lumina. Desi ideea pare interesanta si probabil multi si-ar dori asa ceva, mie imi vine greu sa cred ca Apple va implementa 2 module flash in iPhone 5.