Americanii sunt din ce in ce mai interesati sa cumpere un iPhone

  Desi se credea ca popularitatea terminalelor iPhone nu va fi la fel de mare dupa incheierea sarbatorilor de iarna si cererea va incepe sa scada, un studiu derulat recent de o companie americana pare sa dovedeasca exact contrariul. Compania a intrebat cumparatorii americani ce intentioneaza sa achizitioneze in urmatoarele 3 luni si iPhone-ul companiei Apple pare sa fi fost prima optiune a multora. Dispozitivele sunt acum mult mai interesante decat erau in luna decembrie insa daca cererea a ramas la fel de mare vom afla peste mai putin de 2 saptamani cand Apple va anunta rezultatele financiare ale Q2 2012.

And according the bar chart above, it’s blowing Apple’s (AAPL) way. Despite growing competition and rumors that the company may be releasing a new model next fall, 56% of the respondents who plan to buy a smartphone in the next three months plan to buy an iPhone — up 2 percentage points from the last survey, taken at the height of the holiday shopping season.

That 56%, research director Paul Carton notes, is the second highest his firm — a division of 451 Research — has ever recorded — second only to a survey taken just before the iPhone 4S was launched last fall. (See chart below.)

  Daca interesul vis-a-vis de produsele Apple a crescut, nu acelasi lucru se poate spune si pentru interesul aratat fata de produsele altor companii deoarece Samsung stagneaza fata de luna decembrie, HTC se afla in aceeasi situatie, BlackBerry a inregistrat o foarte mica crestere si Motorola a pierdut din popularitate. La Apple interesul a crescut foarte putin insa orice astfel de crestere este buna, mai ales in cazul celor de la BlackBerry. Studiul a fost derulat pe 4.413 persoane din SUA si el demonstreaza ca Apple inca este compania preferata a celor care vor un smartphone.