Apple va lansa un iPhone ieftin din plastic in 2013, conform Wall Street Journal

  Zvonurile privind lansarea unui iPhone ieftin, separat de iPhone 5S sau iPhone 6, in 2013 prind din nou contur, cei de la Wall Street Journal confirmand rapoartele initiale ale altor publicatii de pe glob. Ieri v-am spus ca acest nou terminal ar urma sa aiba un ecran mai mare si un design complet refacut, iar astazi Wall Street Journal confirma cel putin partea privind design-ul. Ei spun ca Apple testeaza in momentul de fata un design nou pentru acest dispozitiv ieftin, si ar putea alege sa foloseasca plasticul polycarbonat in locul aluminiului cu care ne-a obisnuit pana acum.

AppleWhile Apple has explored such a device for years, the plan is progressing and a less expensive version of its flagship device could launch later this year, one of the people said. is working on a lower-end iPhone, according to people briefed on the matter, a big shift in corporate strategy as its supremacy in smartphones has slipped.  The cheaper phone could resemble the standard iPhone, with a different, less-expensive body, one of the people said. One possibility under consideration is lowering the cost of the device by using a different shell made of polycarbonate plastic; in contrast, the iPhone 5 currently has an aluminum housing.

  In mare parte dispozitivul ar urma sa foloseasca hardware existent in vechile terminale, insa Apple ar urma sa il ofere la un pret foarte mic, multumita folosirii materialelor vechi si a celor foarte ieftine. Ideea celor de la Apple este de a recastiga o parte din cota de piata pierduta in fata celor de la Samsung, iar atacarea sectiunii low-end pare sa fie ideea la care se gandeste conducerea companiei. iPhone-ul a fost privit pana acum ca un produs premium, insa lansarea unei versiuni ieftine va duce la o diluare a brand-ului si eu unul sunt interesat sa vad cum vor explica, cei de la Apple folosirea plasticului pentru carcase, avand in vedere ca si-au batut joc de el ani la randul.

  Cei de la Bloomberg coroboreaza informatiile publicatiei Wall Street Journal, ei afirmand ca noul terminal ar urma sa aiba un ecran de 4 inch, precum iPhone 5, si ar putea ajunge pe piata la un pret de vanzare de 99$ – 149$. Practic este clar ca Apple se gandeste cum ar putea sa isi creasca substantial vanzarile si piata low-end era singura neacoperita, deci ne putem astepta la un iPhone ieftin, chiar daca acest nu va fi lansat in 2013.

Apple, which had been working on a more affordable smartphone since at least February 2011, is weighing retail prices of $99 to $149 for a device that would debut in late 2013, at the earliest, according to the person, who asked not to be named because the negotiations are private. Apple has spoken to at least one of the top U.S. wireless carriers about its plans, the person said yesterday.