Prima Pagina blackra1n Gull1hack – un nou video demonstrativ

Gull1hack – un nou video demonstrativ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2ccnqoVRmUs[/youtube]

Aseara va prezentam primele informatii in legatura cu Gull1hack, un exploit gasit de o echipa de germani care dupa cum spun ei jailbreak-uieste orice iPhone/iPod Touch cu bootrom nou, indiferent de firmware. Dupa o sumara inspectic a vide-ului de catre MuscleNerd, acesta a declarat faptul ca respectivul video din articolul de ieri este un fals, ceea ce tind si eu sa cred datorita explicatiilor sumare si prea putin credibile date de autorul sau.

Video-ul de azi pare sa fie o dovada destul de clara a faptului ca respectivul iPhone are bootrom nou, conform F0recast, si dupa reboot intra intr-adevar in sistem fara a fi nevoie de rularea blackra1n sau a altui utilitar pentru jailbreak.

Ce spuneti, e sau nu e adevarat? Exista sau nu exploit-ul?

 • Serban

  Problema cu toate exploiturile astea este ca sunt toate anuntate cu surle si trambite, iar apple afla imediat ce trebuie sa patchuiasca in viitorul update. Pana acum au fost descoperite cam 3 exploituri care permit jailbreakul, nu ? De ce sa nu tii astfel de informatii secrete sau macar sa nu anunti pe intregul internet ce face si cum functioneaza, poate asa o sa putem face si noi jailbreak la OS 4.0.

  Cred ca este clar pentru toata lumea ca viitorul update, cel mai probabil 4.0, nu va avea aceste gauri de securitate. O sa ajungem in situatia ipodul nano. Le-au luat 2 ani programatorilor sa gaseasca o gaura de securitate pentru ipod nano 2nd gen (o portita prin fisierele text, “notes”) ca sa reuseasca sa instaleze soft 3rd party (ca Rockbox, Linux).

  Da am luat-o aiurea :)) probabil ca este real exploitul, de ce nu ar fi ? daca l-am vedea implementat am crede cu totii.

 • John

  They should also show the bootrom version from DFU mode, that will prove 100% that their tool works. Otherwise, this is fake.

 • @Serban: Aia nu`l aveau pe geohot, PS3-ul a stat 3 ani unhacked pana a pus geohot mana pe el. Citeste articolul asta : http://www.zaone.ro/2010/02/21/exploit-pentru-baseband-05-12-01-gasit-de-musclenerd/ si vei intelge de ce spun eu ca : Apple lasa intentionat gauri pentru a vinde telefoane, blocarea lor = scaderea vanzarilor.
  @John: Even if it is, this means they either faked F0recast or faked the bootrom version so that F0recast would say it’s tethered. Anyway, Dev Team hasn’t said a word yet about this new video.

 • GTC BLACK

  si pana la urma de ce nimeni nu i-a contactat? adica totusi e ceva maret nu? 🙂

  nsh ce sa mai cred,… totusi cred ca sunt unii care vor doar sa se afle in centrul atentiei si deaia apar filmuletele astea!

 • @GTC BLACK: De ce nu i`a contactat nimeni? Pentru ca Dev Team si geohot au mandria lor si nu vorbesc cu orisicine apare peste noapte cu o “solutie” pentru jailbreak. Ar putea fi foarte bine o capcana a celor de la Apple pentru a afla identitatea lui MuscleNerd de exemplu, daca nu o stiu deja.

 • Sunt smecheri baietii, aici e explicatia pentru “reusita” lor : http://twitter.com/MuscleNerd/status/9540978676 http://twitter.com/MuscleNerd/status/9541026005

 • Pingback: Gull1hack intra in beta testing | iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()

 • Pingback: Gull1hack - video cu varianta beta a programului si download link | iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()