F0recast disponibila ! Afla daca poti decoda/jailbreak-ui iPhone-ul tau!

F0recast a fost lansata in seara aceasta de catre iH8sn0w, developerul aplicatiei sn0wbreeze,  si este prima aplicatie care iti spune daca telefonul tau poate fi jailbreak-uit sau decodat folosind soft-urile existente la ora actuala.

Programelul are doar 74 KB, functioneaza cu orice device si ca bonul le spune utilizatorilor cu vechiul bootrom daca telefonul lor este compatibil cu Fuzzyband pentru a face downgrade la baseband.

Utilizarea este foarte simpla, pur si simplu conectati telefonul la PC, deschideti programelul si vor f afisate detaliile telefonului, apoi vi se va spune daca poate fi decodat/jailbreak-uit si ce soft puteti alege pentru decodare.

F0recast functioneaza doar pe Windows si din cate spune iH8sn0w nu va exista o varianta pentru Mac, puteti downloada F0recast aici : [download id=”27″]

Avand in vedere ca unii dintre voi nu stiu ce inseamna termenii din F0recast o sa fac o scurta prezentare aici.

baseband : este software-ul telefonului care se ocupa de chip-ul GSM, versiunea de baseband o gasiti in : Settings>General>About>modem firmware. baseband 05.12.01 NU se poate decoda.

bootloader : este o componenta a iPhone-ului a carei versiune de software intereseaza doar pe posesorii de iPhone 3G si doar daca este 5.08 deoarece ei pot face downgrade de baseband folosind Fuzzyband.

model : modelul telefonului, aplicatia in mare se ia dupa model pentru a-si da seama daca puteti face jailbreak. Din pacate aplicatia NU ESTE 100% EXACTA cand vine vorba de jailbreak. Mie imi spune ca e posibil sa am telefon cu bootrom nou desi nu e asa.

unlockable? : daca puteti sau nu face decodare si ce program puteti folosi pentru asta

tethered : daca telefonul vostru poate fi jailbreak-uit partial sau total, tethered jailbreak, explicatia o aveti aici.

Cam asta-i, sper ca va e de ajutor.