Tutorial: Downgrade baseband 06.15.00 pentru iPhone 3G

Dev Team lucreaza la o solutie ce va permite downgrade-ul de baseband pentru posesorii de iPhone 3G/3GS insa iata ca inaintea lor s-a gasit altcineva care sa faca acest lucru. In acest tutorial veti invata sa faceti downgrade de baseband pentru al vostru iPhone 3G cu baseband 06.15.00, INSA vor putea face downgrade doar cei care au bootloader 5.8. Bootloader 5.8 au DOAR cei care au achizitionat un iPhone 3G inainte de septembrie 2008, restul au bootloader 5.9 sau mai mare. Puteti verifica ce bootloader aveti folosind f0recast.

Pentru acest tutorial aveti nevoie de :

  • un iPhone 3G cu baseband 06.15.00 si bootloader 5.8;
  • ifunbox/diskaid pentru Mac;
  • fuzzyband instalat din Cydia;
  • afc2add instalat din Cydia;
  • certificat pentru fuzzyband, certificatul il puteti descarca de aici.

Nu am testat acest tutorial, nu va pot confirma ca merge, il faceti pe propria raspundere!

Pasul 1

Deschideti aplicafia Fuzzyband si daca aveti bootloader 5.08 atunci ea va porni si va va spune ca puteti face downgrade.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC, deschideti ifunbox si navigati catre Applications/Fuzzyband.app unde veti copia certificatul descarcat.

Pasul 3

Dupa ce terminati de copiat, deconectati terminalul de la PC si redeschideti aplicatia Fuzzyband. Ar trebui sa aveti optiunea de a face downgrade la baseband 05.13.14.

Pasul 4

Daca aplicatia va da voie, faceti downgrade iar dupa ce telefonul reporneste mergeti in Settings>General>About si verificati ce va scrie la modem firmware.

Daca totul e ok atunci ar trebui sa aveti un baseband decodabil prin ultrasn0w si veti scapa de toate erorile date de iTunes.