iPhone 5S si iOS 7 – cititorul de amprente, pastrarea design-ului butonului Home, problemele tabletelor iPad si renuntarea la iPhone 4

  Obtinand confirmari din multiple surse aflate in interiorul Apple sau apropiate companiei, cei de la 9to5mac afirma in aceasta seara ca in interiorul terminalului iPhone 5S urmeaza sa gasim un cititor de amprente. Desi s-a spus ca butonul Home din iPhone 5S urmeaza sa fie convex, se pare ca Apple va pastra design-ul intact, cititorul functionand fara probleme chiar si cu acest design. Mai mult decat atat, acest cititor de amprente ar functiona mult mai bine decat cele implementate in alte smartphone-uri sau tablete, insa nu ne va permite sa efectuam plati, cel putin nu chiar din momentul lansarii.

  In ceea ce priveste tabletele iPad, din pacate versiunile beta s-au dovedit a fi problematice, iar deocamdata procesul de dezvoltare a iOS 7 pentru tablete nu respecta programul stabilit de catre Apple. Inginerii companiei lucreaza constant pentru a pregati iOS 7 pentru iPad, insa exista sanse destul de bune ca build-urile finale sa nu functioneze chiar perfect de la bun inceput. Aceeasi problema pare sa o aiba Apple inclusiv cu iPhone 4, compania realizand faptul ca hardware-ul dispozitivului are probleme in a rula corect iOS 7. Desi exista posibilitatea ca Apple sa nu lanseze iOS 7 pentru iPhone 4 in aceasta toamna, deocamdata compania incearca din rasputeri sa rezolve problemele, insa ar putea oricand sa renunte la idee, exact precum a facut in cazul iPhone 3G-ului.

  In ceea ce priveste viitoarele versiuni ale iOS, trebuie mentionat ca iOS 7.0.1, iOS 7.1 si iOS 8.0 se afla deja in proces de dezvoltare, cea din urma versiune avand parte de cea mai mica atentie din partea companiei. Desi vorbim despre zvonuri, in general ele se dovedesc a fi adevarate, asa ca sa nu ramaneti surprinsi daca iOS 7 pentru iPad va functiona greu, iar pentru iPhone 4 nu va exista.