evasi0n7 1.0.4 update rezolva probleme de securitate si instalarea sa este OBLIGATORIE daca ai facut jailbreak!

  Dupa lansarea evasi0n7 au aparut zvonuri conform carora hackerii de la Evad3rs ar fi lansat deschisa o “portita” care permitea exploatarea suplimentara a sistemului de operare, fie prin malware, fie prin diverse alte metode. Desi hackerii au negat vehement existenta sa, unul dintre dezvoltatorii solutiei de jailbreak p0sixspwn a publicat ieri un articol in care demonstreaza ca exista un backdoor existent in iOS 7 dupa jailbreak cu evasi0n7, cei de la Evad3rs sustinand ca acesta este un bug si nu a fost ceva implementat intentionat.

1.0.4: security fix: kernel payload now restores sysent table, security fix: code fix for bootstrap Cydia tar files verification.

  Pentru a rezolva problema, evasi0n7 1.0.4 update a fost lansat in cursul noptii trecute, impreuna cu un update pentru pachetul evasi0n7.x Untether disponibil in Cydia, iar daca ati facut jailbreak, atunci este imperios necesar sa instalati acest pachet. Daca nu ati facut jailbreak, atunci utilizati evasi0n7 1.0.4, iar daca faceti jailbreak din nou, recomandarea este aceeasi. Din pacate iata ca solutiile de jailbreak au devenit nesigure din punct de vedere al securitatii, oricum nu vorbeam despre cresterea nivelului de securitate dupa jailbreak, insa in trecut macar stiam ca hackerii nu lasa “portite” deschise pentru exploatarea sistemului.

  Separat de rezolvarea problemelor de securitate, versiunea 1.0.4 a evasi0n7 ar trebui sa rezolve pentru totdeauna problemele iPad Mini cu Ecran Retina care ramaneau un boot loop dupa efectuarea procedurii de jailbreak.