Sticla de safir vs Gorilla Glass – comparatie privind rezistenta (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=kVQbu_BsZ9o&w=580&h=370]

  Utilizarea sticlei de safir pentru protejarea ecranului iPhone 6 a dat nastere la numeroase controverse, diversi analisti si profesionisti prezentand avantajele si dezavantajele utilizarii sale in detrimentul Gorilla Glass. Pentru a demonstra din nou cat de rezistent este fiecare tip de material in parte, clipurile video de mai sus au fost facute, in ele fiind comparate panouri de protectie pentru ecran Gorilla Glass si altele produse folosind sticla de safir.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=YmM8p2hx3k8&w=580&h=370]

  Testele au fost impartite in trei categorii privind: rezistenta la zgarieturi, rezistenta la impact si elasticitatea(duritatea) panoului, pentru fiecare test fiind utilizate dispozitive speciale menite sa distruga fiecare tip de panou. Pentru testele privind rezistenta la impact a fost utilizat un smartphone Kyocera Brigadier care are ecranul protejat din sticla de safir, pentru testele privind zgarieturile a fost utilizat un burghiu, iar pentru testele de duritate(elasticitate) a fost utilizat un dispozitiv special ce a indoit panourile.

  In urma testelor s-a descoperit ca sticla de safir rezista mai bine la zgarieturi decat Gorilla Glass si este cu 25% mai dura, insa are o elasticitate mai mica si se sparge chiar daca terminalul este scapat pe ciment de la 1 metru inaltime. Aceste concluzii nu sunt noi, le stim de multe luni de zile si sunt sigur ca Apple si le asuma din moment ce a decis sa foloseasca sticla de safir macar pentru o parte dintre terminalele iPhone 6.