Prima Pagina TinyUmbrella Salvarea de SHSH cu TinyUmbrella – cum o fac, cum le folosesc,...

Salvarea de SHSH cu TinyUmbrella – cum o fac, cum le folosesc, pentru ce iOS pot salva si alte intrebari frecvente

TinyUmbrella salvare SHSH

  Salvarea de SHSH cu TinyUmbrella pentru iOS 7 sau iOS 8 este posibila incepand de ieri, creatorul programului actualizandu-l deoarece in curand vom putea face restore la orice versiune a iOS pentru care avem SHSH disponibil. Am publicat ieri si un tutorial pentru salvare SHSH cu TinyUmbrella, iar multi dintre voi s-au intrebat la ce ajuta aceste SHSH-uri, pentru ce versiuni ale iOS se poate face salvare si daca se poate face downgrade sau restore la diverse versiuni ale sistemului de operare.

  Intr-o incercare de a va lamuri toate intrebarile, va las in compania explicatiilor de mai jos, iar daca aveti alte nedumeriri, va rog sa folositi formularul de comentarii pentru a intreba.

Pentru ce versiuni ale iOS pot salva SHSH ?

  Conform dezvoltatorului TinyUmbrella, in momentul de fata puteti salva SHSH-uri pentru orice versiune a iOS INSTALATA IN TERMINALELE VOASTRE, deci indiferent ca e iOS 5.x, iOS  6.x, iOS 7.x sau iOS 8.x, salvarea ar trebui sa functioneze. Separat de versiunea din terminalele voastre, puteti salva SHSH si pentru iOS 8.1.3, iOS 8.2 si cam atat si alte variatii care sunt listate aici ca fiind semnate de catre compania Apple.

  Separat de cele de mai sus, NU puteti salva SHSH pentru o alta versiune a iOS deoarece Apple NU permite acest lucru, deci nu va bateti capul cu aceasta idee.

Dupa ce salvez SHSH pot face restore la orice versiune a iOS vreau?

  Nu, salvarea unui SHSH pentru o anumita versiune a iOS nu permite efectuarea de restore la o alta versiune a iOS, deci daca salvati SHSH pentru iOS 8.1.3, nu veti putea face restore la iOS 7, iOS 6, sau orice alta versiune mai aveti voi in minte. SHSH-urile se folosesc NUMAI pentru versiunile de iOS pentru care au fost salvate si nu pot fi modificate pentru a fi utilizate cu alte versiuni ale sistemului de operare.

Daca salvez SHSH acum pot face restore folosindu-l?

  Salvarea de SHSH cu TinyUmbrella in momentul de fata nu va ajuta in vreun fel sau altul pe termen scurt deoarece nu le puteti utiliza pentru niciun fel de restore pana cand un program care sa le foloseasca va fi lansat. Acest program este dezvoltat de catre hackeri, ne va fi pus la dispozitie in viitor, insa deocamdata nu se stie cand anume il vom avea, deci daca salvati un SHSH acum, il puteti doar pastra pentru o data viitoare in vederea utilizarii pentru un restore.

Pot folosi un SHSH salvat pentru un iPhone sau iPad pe alt iPhone sau iPad ?

  Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari si din pacate raspunsul a fost si va ramane NU, deoarece fiecare SHSH este salvat cu o serie de coduri unice pe care nu le puteti folosi pentru alte terminale decat cele pentru care a fost el creat.

Trebuie sa am jailbreak pentru a salva SHSH?

  Si in acest caz raspunsul este tot NU, salvarea de SHSH poate fi facuta pentru orice terminale, indiferent daca ele au jailbreak sau nu, de aceea v-am recomandat in nenumarate randuri sa salvati SHSH-urile chiar daca nu considerati acum ca aveti nevoie de ele.

Trebuie sa am jailbreak pentru a face restore cu un SHSH ?

  La aceasta intrebare nu exista un raspuns deocamdata, insa avand in vedere ca in trecut nu a existat obligativitatea efectuarii de jailbreak pentru a putea face restore cu un SHSH, cred ca nici acum nu va fi nevoie de asa ceva.

Cum salvez SHSH pentru iPhone, iPad si iPod Touch pe iOS ?

  La inceputul acestui articol v-am publicat un link catre tutorialul dedicat.

Unde salveaza TinyUmbrella SHSH-urile ?

  V-am explicat ieri in acest articol.

 • Chatagra

  @zaone din cate stiu apple a schimbat modul de functionare la shsh-uri din ios 6 acestea trebuind sa fie semnate de fiecare data de serverul apple .. Fara un bootrom exploit care sa sara peste acele verificari shsh-urile au devenit inutile .. Oare acest lucru inseamna ca a aparut public un nou exploit de bootrom pt device-uri mai noi (iphone 5/5s/6 )?

 • cosmi.at

  Cum salvezi shsh in windows 10
  Daca itunes nu e comparibil cu aceasta versiune de windows ?

 • lucian84

  Eu am instalt iOS 8.1.2 si nu pot sa salvez numai 8.2 si 8.1.3. In folderul .tu nu am decât un singur File shsh. Acest File este pentru amândouă 8.1.3 si 8.2 ??? Mulțumesc

 • Poate in compatibility mode cu Windows 8.1.

 • @lucian84: Ce iPhone ai ? Programul e beta, deci … poate avea probleme.

 • Nu, din cate spunea iH8sn0w e vorba de un exploit in sistemul OTA, deci prin el se va face totul.

 • Nelu

  Zaoane pe iphone 5 cu ios 7.1.2 numi salveaza shsh dar pe iphone 4 cu ios 7.1.2 da merge!de ce nu merge si pe iphone 5?

 • Dupa cum am spus mai sus, e program beta, nu e perfect.

 • lucian84

  Eu am iPhone 5s

 • madafaca

  Am doua iphone 5s, unu are ios 8 si celalalt are ios 7. Pot sa salvez shsh la cel cu ios 7 si sa le folosesc la celalalt?

 • lucian84

  I 5s

 • Mowgly

  @zaone: si la mine, ca la @lucian24, apare un singur fisier pt : 7.0.6,8.1.3,8.2. Asta si pe 5 si pe 4S. In trecut salva cate un fisier pt fiecare versiune de iOS. E vreo problema acum?

 • sgc

  Şi la mine apare câte un singur fişier pentru fiecare device. Pe vechea versiune TinyUmbrella, la fiecare device se salva câte un fişier pentru fiecare versiune de iOS.

 • Symplu

  Este perfect compatibil !
  Si eu folosesc Technical Preview

 • Mowgly

  @zaone: si la mine, ca la @lucian24, apare un singur fisier pt : 7.0.6, 8.1.3, 8.2. Asta si pe 5 si pe 4S. In trecut salva cate un fisier pt fiecare versiune de iOS. E
  vreo problema acum ?

 • Pingback: TinyUmbrella update este pregatit cu o serie de noutati importante | iDevice.ro()