Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1

Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 este posibil in momentul de fata prin intermediul iTunes din moment ce iOS 9 a fost lansat de catre compania Apple in cursul acestei seri pentru milioane de posesori de iPhone, iPad si iPod Touch-uri.

Procedura de downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 poate fi facuta la acea ultima versiune a sistemului de operare deoarece Apple inca mai semneaza SHSH-uri pentru iOS 8.4.1, insa nu se stie cat va dura aceasta fereastra de semnare, desi teoretic minim o saptamana ar trebui sa fie valabila.

Avand in vedere ca unii dintre voi abia au inceput sa instaleze iOS 9 in propriile iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, acest articol este scris “preventiv” pentru a va spune ce optiuni aveti in situatia in care va veti dovedi a fi nemultumiti de iOS 9.

Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1

Dupa cum probabil stiti deja, daca vreti sa faceti downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 trebuie sa stiti ca nu puteti utiliza un backup facut in iOS 9, asta deoarece Apple nu permite acest lucru, deci fie utilizati un backup vechi din iOS 8, fie pierdeti toate datele.

Daca nu va aflati in aceasta situatie si nu ati facut backup in noua versiune a iOS, atunci puteti face downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 fara probleme si utiliza un backup vechi, inclusiv daca nu ati reusit sa faceti activare pentru terminalele voastre dupa instalarea iOS 9.

Din pacate nu puteti reveni, momentan, la alta versiune a iOS decat iOS 8.4.1,orice alta versiune veche fiind imposibil de instalat deoarece Apple nu semneaza SHSH-uri pentru ea.

Pentru a face downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 trebuie sa urmati pasii de mai jos :

  1. Descarcati iOS 8.4.1.
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Apăsati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
  5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

Dupa urmarea acestei proceduri de downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 veti avea cea din urma versiune a sistemului de operare instalata in terminalele voastre, iar oricand veti putea reveni la orice versiune a iOS 9 fara probleme.

16 COMENTARII

  1. Dumnezeule cat m-am chinuit. Nu am mai facut asta niciodata. Nici cum nu imi dadea check for update dupa DFU mode. Atat de simplu defapt. Ms Grig!

  2. I-am facut si eu downgrade…e jale la baterie ios 9 ,pe iphone 5 cu 8.4.1 ma tine 6 aproape 7 ore..cu ios 9 abia ma tinea 4 ore 40 cu utilizare emdie..mesaje putin fb putin wapp si vorbit la telefon in conditiile in care ios 8,4,1 ma tine aproape 7 ore

  3. Am incercat sa revin la de la ios 9 la 8.4 pe iphone 5 dar primesc o eroare , ” fisierul de firmware nu este compatibil ” . Am incercat si in DFU mode si cu tel deschis si primesc acelasi mesaj . Ce este de facut ? Multumesc