Instalare iOS 9 de pe iOS 9.1 public beta

Downgrade iOS 9 public beta 1iOS 9 a fost lansat aseara de catre compania Apple si v-am spus ca nu puteti instala noua versiune a sistemului de operare pe iOS 9 GM sau iOS 9.1 public beta 1, iar in cazul primului situatia s-a dovedit a fi diferita deoarece iOS 9 final a fost schimbat.

In cazul celui de-al doilea build lucrurile nu aveau cum sa se schimbe, asa ca singura solutie de a instala iOS 9 pe terminalele care au iOS 9 public beta 1 este procedura de downgrade iOS 9 public beta 1 la iOS 9, asa cum o vedeti descrisa mai jos.

Instalare iOS 9 de pe iOS 9.1 public beta

Dupa cum probabil stiti deja, daca vreti sa faceti downgrade iOS 9.1 public beta la iOS 9 trebuie sa stiti ca nu puteti utiliza un backup facut in iOS 9 public beta, asta deoarece Apple nu permite acest lucru, deci fie utilizati un backup vechi din iOS 8 sau iOS 9, fie pierdeti toate datele.

Daca nu va aflati in aceasta situatie si nu ati facut backup in noua versiune a iOS, atunci puteti face downgrade iOS 9.1 public beta la iOS 9 fara probleme si utiliza un backup vechi, inclusiv daca nu ati reusit sa faceti activare pentru terminalele voastre dupa instalarea iOS 9.

Pentru a face downgrade iOS 9.1 public beta la iOS 9 trebuie sa urmati pasii de mai jos :

  1. Descarcati iOS 9.
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Apăsati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
  5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

Dupa urmarea acestei proceduri de downgrade iOS 9.1 public beta la iOS 9 veti avea cea din urma versiune a sistemului de operare instalata in terminalele voastre, iar oricand veti putea reveni la orice versiune a iOS 9 fara probleme.