Un cablu USB-C nepotrivit iti poate arde laptop-ul

Standardul USB-C abia incepe sa fie adoptat la scara larga de catre producatorii de laptop-uri, insa din pacate el nu este chiar atat de simplu de folosit preucm isi imagineaza foarte multa lume, acest lucru fiind dovedit de catre un inginer al companiei Google zilele trecute.

Benson Leung este inginerul Google in discutie, el incercand sa demonstreze faptul ca nu toate cablurile USB-C sunt la fel de bune, unul nepotrivit reusind sa-i distruga Chromebook Pixelul dupa introducerea in portul USB-C implementat de Google in ultrabook.

SurjTech este compania care a produs cablul care a distrus Chromebook-ul inginerului Google, el testand o varietate de cabluri USB-C pe parcursul catorva luni pentru a vedea daca toate accesoriile de acest gen sunt create la fel de catre producatori.

Mai jos aveti explicatia tehnica oferita de catre angajatul celor de la Google pentru problema care a generat arderea componentelor Chromebook-ului sau, experienta sa nefericita stand ca dovada a faptului ca nu orice fel de cablu USB-C trebuie cumparat.

The GND pin on the Type-A plug is tied to the Vbus pins on the Type-C plug. The Vbus pin on the Type-A plug is tied to GND on the Type-C plug. This is a total recipe for disaster, and I have three pieces of electronics dead to show for it. I am very unhappy, and this is going to affect how quickly I get through cables and other accessories in the short term since my computer is dead.

Avand in vedere aceasta experienta, trebuie sa va avertizez ca doar utilizarea cablurilor USB-C ale producatorilor dispozitivelor voastre electronice este recomandata, in caz contrar va puteti trezi in situatia de a avea un laptop sau smartphone ars din cauza unui cablu prost gandit.

1 COMENTARIU