Samsung Galaxy Note 7 – autonomia bateriei

Samsung Galaxy Note 7 are o autonomie marginal mai buna decat cea a iPhone 6S Plus, conform unui prim test comparativ.

Primul test comparativ pentru autonomia bateriei Samsung Galaxy Note 7 ne arata faptul ca bateria de 3500 mAh nu este chiar atat de mare in comparatie cu nevoile utilizatorilor. Conform acestui test, Samsung Galaxy Note 7 poate functiona timp de 9 ore si 48 de minute, cu doar 37 de minute mai mult decat iPhone 6S Plus.

Diferenta intre autonomia bateriei celor doua terminale este mica, in comparatie cu totalul, iar acest lucru era cel mai probabil asteptat de catre unele persoane. iPhone 6S Plus are o baterie de 2705 mAh, in timp ce Samsung Galaxy Note 7 are o baterie cu 800 mAh mai mare, insa diferenta in autonomie este infima in comparatie cu energia stocata.

Diferenta dintre autonomia bateriei Samsung Galaxy Note 7 si cea a Samsung Galaxy Note 5 este identica precum cea inregistrata pentru iPhone 6S Plus. Samsung nu a reusit sa creasca suplimentar autonomia bateriei terminalului sau in comparatie cu modelul anterior, iar acest lucru este practic principala problema pentru multi utilizatori.

Ca sa fiu sincer, ma asteptam ca Samsung Galaxy Note 7 sa aiba o autonomie cu mult mai mare fata de cea a iPhone 6S Plus, insa iata ca in acest test lucrurile sunt diferite. Desigur ca in aceste cazuri conteaza cel mai mult modul de testare si modul in care utilizatorii isi folosesc terminalele in viata de zi cu zi.

Testele precum acesta sunt facute cu script-uri care ruleaza diverse pagini web si benchmark-uri, deci nu reflecta neaparat utilizarea reala, insa sunt singurele prin care putem afla ceva in legatura cu autonomia bateriei unui smartphone sau altul.

galaxy note 7 autonomie baterie iphone 6s plus

153 COMENTARII

  1. S7 Edge ( Exynos) are in plus 4.20 ore ( in acest test ) fata de iPhone SS Plus , asta in timp ca noi laudam Apple ca sta pe un munte de bani .

  2. Nu mai are rost comparatia Apple-Samsung.E clar ca Apple pur si simplu nu vrea sa ofere o evolutie si bate pasu pe loc pentru ca ii convine asa.Mi-as dorii din tot sufletul sa-mi cumpar un iphone 7 care sa fie ,,la zi” cu toate tehnologiile noi chiar daca Apple chiar poate mai mult dar se pare ca voi ramane la ce e mai performant si in momentul de fata chiar faci un pas inapoi sa treci de la samsung la apple te simti cumva jignit si injosit petru ceva ce odata era cel mai ,,tare” din parcare.Om traii si om vedea ce ne rezerva viitorul.

  3. se poate vedea 6s plus cu baterie de 2750 tine 9h 11min iar note 7 cu 3500 tine 9h 49min….deci pt doar jumatate de ora samsung si android are nevoie de 750mah mai mult

  4. Dragilor, cei care susțineți cauza Apple sau Samsung(6s plus vs note 7 sau edge s7) din punct de vedere al autonomiei: am toate aceste telefoane, însă ce mi-a captat atenția este autonomia 6s plus încărcat 100% si lăsat in stand by 15 ore este 100%, samsung oricare din cele best of 97-98%. Pur si simplu iPhone-ul l-am deschis dupa 15 ore si 100%. Cea ce in cazul lui samsung nu are aceeași performanța. Si asta din experiența si exploatare!!! Însă vrei poze , media filme 4k si fluența iei samsung. Vrei stabilitate iei iPhone !!!
    PS ECRANUL SAMSUNG GALAXY S7 edge consuma ffff mult in stand bay!!!

  5. Nu exista un Phablet perfect!!! In mod clar!!! Si mai mult parca 6s plusul gestionează mai bine energia!!! E doar o părere din exploatare!!!

  6. deci ceva consuma mai mult daca nu rezolutia…la baterie de 3500mah..doar 30 min in plus….pai daca exista 6s plus cu 3500mah cred ca tinea 15 ore

  7. Tipul a scris că are toate astea: S7 edge, Note 7 și iPhone 6S Plus. În plus, la el, “ecranul consumă în stand bay”. Credibilitate zero 🙂

  8. Probabil, însă nu vom sta niciodată până când nu va exista un iPhone cu baterie de 3500 mAh. Dacă va exista, îl vei ține 6 ore la încărcat :))

  9. nope tot timpul ei gasesc un echilibru,probabil vor baga incarcare rapida…si cine vrea incarcare ceva mai rapida folosesc cel de ipad de 12w.La fel si pt ipad pro cine vrea sa nu stea 4 ore,foloseste cel de macbook

  10. au zis ca momentan orice incarcare rapida afecteaza durata de viata a bateriilor..nu ma intereseaza pe mine care nu stau sa le dau la sh sau le tin mai mult de 1 an(caz smartphone) ..dar pe cei ce o fac…mai scad pretul la un telefon tinut 2-3 ani pe incarcare rapida.O intrebare..Note 7 in RO vine cu exynos?

  11. Animalele nu fac pe alți oamenilor mincinoși. Tu iar începi cu jigniri și limbaj suburban. Ajunge să dai 5-6 răspunsuri și gata :))

  12. vezi cica animalele nu te fac mincinos dar nici incredere nu au …au impresia ca daca ei sunt saraci si tu trebuie sa fii..din moment ce un sarac nu poate avea telefoanele tale

  13. Și dacă a spus Apple asta, tu i-ai crezut :)) Există studii care să confirme asta, sau nu?
    Oricum un iPhone se defectează în 1-2 ani, are Apple grijă de asta. Nu cred că defectarea bateriei are loc în perioada asta.

  14. Bogăția nu se măsoară în smartphone-uri, Trollule. Tu crezi că unul care are iPhone și Note este bogat :))
    PS: tu de ce îți răspunzi propriilor mesaje?? Ai două personalități precum Gollum din Stăpânul Inelelor? “ooooooh, myyyy preeeeecious!!!” :))

  15. Viorele sunt bune comentariile tale însă te Pripesti cu afirmațiile!!!”credibilitate zero” vrei sa-ți spun ca ecranul de la s7 edge consuma !!! Da consuma!!! Si se si zgârie ușor !! Foarte ușor!!! Cu probe viorele!!!! Dupa cum am spus din exploatare am trecut de pa 6s plus la s7 edge!!! Greu foarte greu am trecut dar am trecut, si apoi la note 7 însă nici unul nu e perfect!!! Uite am si o poza cu 15 ore stand bay de la 6s plus!!! Si sa știi ca are chip samsung!!! Si zboară!!! Dar si s7 edge zboară însă nu gestionează corect resursele!! Si la fel și note 7!!! Si e treaba androidului!!!
    Cred ca iPhone nu trebuie sa aibă o baterie mai mare fiindcă iOS gestionează bine resursele!!! Însă androidul suferă!!! Însă cine vrea calitate media si ecran extraordinar trebuie sa-si asume si consumul de energie de la samsung!!! Atât am avut de spus!!! Toate sunt telefoane extraordinare, însă fiecare are atu-ul lui!!!

  16. Din mom ce pt tine este imposibil sa crezi ca le are pe toate e clar ca pt tine 2000 euro e prea mult. Si un accesriu ca telefon fiind pe locu 10 prioritar,el si-a luat si o casa si 3 masini

  17. Cos, nu o lua în nume personal, pentru mine, cos2free este un nume, nu o persoană. Apreciez comentariul tău, dar nu cred că oamenii își cumpără 2 phablet și un S7. Pentru ce?
    Cei care încep cu “am toate modelele x, t și z” nu au credibilitate. Și eu pot scrie: “am un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Wraith și un Bentley, dar tot BMW ursuleț e mai bun la viraje” Cum ți s-ar părea? 🙂

  18. Pentru Țiriac, un pulover de 3000 euro este prea mult, și nu pentru că nu are banii, ci pentru că el consideră că nu valorează banii ăștia.

  19. Dar de ce crezi Viorel ca nu mi-as lua??? Iar arunci afirmații fără sa conectam creierul!!! Le folosesc in diverse moduri !!! Samsung pentru a înlocui DSLR Nikon, fiindcă face poze excelente si filmează la fel!!! iPhone telefon, email… ETC . Cu note 7 diverse schite, desene…așa ca au întrebuințări diverse de la proiectare la cercetare!!!!

  20. Nu ar mai exista pulovere de 3000 daca toti ar gandi ca tiriac. Daca ai bani si iti place, iti iei oricat ar costa. Are o varsta,si cu banii nu mergi in pamant pt urmatoarea viata sau ce o fi

  21. Mie vorba de bani aici!!! E vorba despre ce faci cu ei si de ați lua acel lucru care îți maximizează productivitatea si îți oferă confortul personal maxim!!!

  22. Viorel pt ca sarac lipit pamantului, nu isi permite sa isi ia un kkt de telefon pt camera altul pt schite etc. el astepta lt cel mai complex. Daca era isi lua s7 edge pana aparea note si stia si el pana acuma ca se zgaraie usor

  23. Multumesc de reply.daca atacati un user normal ce sa va fac. Daca nu il faceati mincinos pana la proba contrarie aveati respectul meu

  24. Asta cu un tel pentru poze, altul pentru vorbit si mail (primul nu e bun si pentru asta?) si altul pentru schite, e tare. Chiar daca tine cat un iphone 4s, experienta pe care ti-o ofera e net superioara. Laudam bateria iphone plus, dar o dam prin noroi pe cea de la note. Si asta fiindca nu tine dublu decat prima, ci doar ceva mai mult. Asta inseamna sa fii ultras.

  25. Asta da comparatie corecta. Firar ai dracu astia de la Samsung..nu au autonomia la telefon la fel de mare ca o tableta de 12″

  26. Drăguța quess sunt de 7 edge si note 7 . primul pe orange pe abonam cu asigurare de 10 euro lunar, si noroc ca o plătesc ca s7 edge a crăpat la contactul cu asfaltul si note-ul de verizon!!! Ca sa liniștim apele însă sunt bijuterii de telefoane dar o strâmba la consum de energie!!! Dacă le pui frâna cu economie de energie nu mai sunt așa rapide!!! Au ecrane excepționale darandroidul nu manageriază bine resursele si trebuie sa ii dar destul de des clean up, pe când la iPhone nu se întâmpla!!! Samsung inovează vs Apple a rămas in urma

  27. te cred “draguta” si nu ma intereseaza cate ai sau ce ai in meniul zilnic doar raspunde la ce te-am intrebat, atat… e esential in cazul lui “7” referitor la ce ai afirmat… pffff

  28. Pentru ca Apple incearca sa te indulceasca cu aceasta metoda de afisare a procentajului total neadevarata .
    Samsung a ales partea cinstita de afisare a procentajului .
    Cum poti sa te lasi pacalit si sa crezi ca in 15 ore acel telefon nu a consumat nimic fiind in stand By si nu oprit .

  29. Apple said:
    “If you change the time on your iPhone 6S or iPhone 6S Plus manually, or change time zones when travelling, you might notice that the battery percentage doesn’t update.” :)))))))))

    another bugdate… update pardon

  30. Viorel are echipament foto profesional, deșteptule. Echipamentul ăla a costat de vreo 10 ori cât un amărât de smartphone.

  31. Acele pulovere sunt pentru snobi, care stau în garsonieră cu părinții, dar au pulover de 3000 euro, să arate că ei sunt bogați.

  32. Uite că se poate, dar fanii nu recunosc. IPhone afișează incorect procentul de baterie disponibilă, și se închide când mai ai peste 20% baterie.

  33. Dar ce ești tu măi? Mama răniților? Te-a băgat cineva în seamă? Nimeni nu a jignit pe nimeni aici, și mereu apari tu și strici discuțiile. Îmi e silă…

  34. Și eu mi-aș cumpăra iPhone, dar să ofere maxim din ce există azi. Deocamdată, S7 edge și Note 7 oferă maxim. Cum să îmi iau iPhone cu ecran LCD, cu bezel de ipad?

  35. Orice compară fanul, doar doar iese Note 7 în inferioritate. Poate îl compară și cu “autonomia” unui iMac 🙂

  36. Eu din cate am inteles, Note 7 este inferior Iphone ului la autonomia bateriei.In primul rand, poti sa tii Iphone-ul inchis si Note 7 va fi umilit la autonomie sau poti sa stai cu Iphone-ul in priza si iar umileste Note 7 la autonomie.

  37. daca iti e sila, poti pleca sau sa nu mai imi citesti comentariile…mai ales ca nu iti dau tie reply,dar iti place sa o cauti cu lumanarea

  38. Deci am intrat in magazin Samsung,aratam si bine..am scos iphone’ul si cu longines la mana, AU ELIBERAT MAGAZINUL pt mine..probabil au stiut ca din 14 persoane cate erau,probabil doar 1 ar fi cumparat,iar aceea ceva de 500 lei…asa cu mine au zis ca merg la sigur…si cand le-am zis ca vreau cel mai scump note 7…a pai nu avem..abia luna viitoare,faceti precomanda…bla bla bla.Doamne cum se incinge note 7

  39. Cel mai mare cosumator dintr-un telefon este ecranul. Asa ca nu androidul consuma mai mult, ecranul mai mare si rezolutia de 1440 x 2560 pixeli consuma mai mult!

  40. serios, tu chiar crezi ca se vede de la o distanta ca puloverul de pe cineva costa 3000$?? crezi ca merge cu eticheta pusa? ba nu ai habar de industria fashion..sa te minti cand zici ca ala de 3000$ nu pica bine pe tine si se simte foarte placut.Iti place sa te minti singur cand esti sarac vad

  41. am inteles esti genul sarac care strange un an de zile isi ia ceva si dupa nu mai are cum sa isi permita un amarat de s7 edge

  42. si din moment ce nu primesti acel raspuns atata de important pt tine cred ca e cazul sa cauti in alta parte.Te rog nu mai ma jigni

  43. bezel de ipad :)))) ma intreb cum naiba au bagat Samsung toate nebuniile in chichineata aia de Note 7 :))

    Iphone 6s Plus vs Galaxy Note 7:
    ——————
    158,2 x 77,9 x 7,3 192gr
    153,5 x 73,9 x 7,9 169gr
    ——————
    5,5″ 67% screen to body ratio
    5,7″ 78% screen to body ratio
    ——————
    1920 x 1080 401 ppi
    1440 x 2560 518 ppi

  44. Se inchide pe naiba cand ai peste 20%! Pe asta de unde ai mai scos-o? La mine se inchide la 1%,cum e si normal. In schimb,ai si tu dreptate,in sensul in care daca o baterie e forjata rau,se inchide si la peste 20%. Am avut un iPhone 5 second care se închidea cel mai mult la aprox 32% si cand il băgam la încărcat pornea imediat si încarcă de la procentul de la care s-a închis. Am schimbat bateria cu 80 lei la băieți si brusc a dispărut problema si se închidea normal la 1%.

  45. Ai vrut sa zici cel de iPad de 2A fata de încărcătorul de iPhone de 1A. Si eu folosesc câteodată cel de iPad si se încarcă 0-100% in maxim 2 ore(in general 1:30 ore).

  46. Se inchide. Prietena mea are probleme constant cu chestia asta. Cand ajunge pe la 15/20%, se inchide si cere incarcat. E adevarat ca reporneste dupa 1 minut cu home + lock, dar de inchis se inchide.

  47. Mai evident e ca nu ai cum sa cunosti setarile lui din Note…7 de unde sti ca nu era activ?
    si stai linistit era doar un test pentru el…

  48. ok sunt troll adevarat,si te simti inferior din moment ce vrei sa specifici ca as fii marunt, dar ce urmeaza dupa este limbaj de om din spatele blocurilor

  49. Fiindcă nu e adevărat le dețin pe toate și asta nu este pentru lauda ci numai pt utilizare!!! Unul copilul, soția și unul eu!!! Și sa știi ca le schimbam!!! Și am văzut toți diferențele!!! Cert este ca dacă nu ai activata funcția economie energie Samsung s7 edge și notarul rupe!!! Tot!!! Însă e ca la motoarele de 5000 cm benzina topește și combustibilul!!!

  50. Prietene !!!! o dezbatere de idei duce la dezvoltare cea ce faceți voi e de comuna primitiva!!! Și jumătate țin o lecție de buna purtare

  51. Exynosul este imbatabil!!! Plutește peste toate!!! Însă cum am spus mănâncă pământ la viteza dar papă și bateria repede!!!?

  52. eu nu inteleg afirmatiile precum…mi-as dori sa cumpar iphone care sa fie……pai ori vrei iphone ori nu…adica ce ar avea iphone in plus daca ar fi “la curent” cu noile tehnologii!?

  53. ??? Mortal! Ar putea chiar să integreze întreg iPhone-ul în buton, și ar fi cel mai sofisticat buton central din toate timpurile! Un întreg sistem de operare dedicat pentru un buton! Ar fi butonul cu cele mai mari vânzări din toate timpurile!
    Apple are șansa asta!

  54. Nu, că s-a trezit prea devreme. La ora 5 trebuie să fie pe șantier: “Doreleeee! Pardon, Serebeleeee ! Ia dă cu târnăcopul aciea băh!”

  55. Asa spuneau review-urile pe net,chiar si zaone a scris un articol https://www.idevice.ro/2016/02/08/samsung-galaxy-s7-always-on-display/
    Citez din articol : “Conform documentatiei pentru aceasta tehnologie, implementarea functiei Always On Display in Samsung Galaxy S7 ar genera un consum de 1 procent din baterie in fiecare ora a zilei, deci nu chiar atat de mult incat sa conteze semnificativ, energia economista putand chiar prelungi autonomia dispozitivului.”
    Acum ca tehnologia asta s-a mai îmbunătățit,nu stiu si nici nu ma interseaza. Sunt exact același tip de păreri personale si șușanele de prin troleibuze auzite ca si tine cand vorbești de iPhone si iOS,asa-i?

  56. Păi uite că tehnologia evoluează din fericire. Always on display este o funcție utilă, și dacă vrei să o folosești, nu face decât să te ajute.

  57. Foarte corect la 1% se închide la cele 3 telefoane în condițiile în care ai bateria ok!!! Altfel la 10, 15 și la alții la 20%

  58. Mai băiatule tu ai scos pe hârtie poze cu 8 edge și note 7??? De ce faci afirmații și nu cuplezi și creierul atunci când vorbești??? Nu te mai pripi!!!

  59. Pai sa nu vorbi decât din experienta și nu din auzite și ce se scrie!!! Exploatarea unui terminal premium te face sa afirmi ceva raportat la ce oferă producătorul, indiferent care este el!!! Și luați-o ușor cu jignirile ca nu mi se pare ca e un site de tehnologie ci mai de graba unul de țațe de la ….. știți voi!!! Hai sa vedem experientele le discutam le argumentat logic și apoi mai discutam!! Pana atunci numai bine!!!

  60. Copile poate nu vreau sa- ti raspund!!! Cum spuneam cand faci o afirmație conectează si partea anatomica a corpului in care exista creier!!!!!

  61. Dacă faci morală altora cum e cu jignirile, fii amabil și dă tu un bun exemplu, și arată că tu însuți nu ești “o țață de la…” știi tu!

  62. Dar iphone 6s plus nu poate faci nici un sfert din cate poti face pe Note.
    Este doar un iphone 6 marit. Nu vad nimic impresionant la asta.

  63. Dragule ce spui nu are nici o relevanta.
    Si faca pierde doua, trei procente Samsungul tot are durata de viata mai buna a bateriei. Si cine se uita la 2-3% consum in stand by pt. 15 ore? Nimeni.
    Nu impresionezi pe nimeni cu povestea legata de stabilitate, pana la urma poti sa ai stabilitate si cu un telefon de 3 ori ma ieftin decat un iphone.
    Spre nefericere pentru Apple tot mai multi isi dau seama de asta.

  64. Coane lasa prostiile si povestile de adormit pitici. S7 Edge are GG 4 la fel ca marea majoritatea a flagship-urilor lansate in acest an. Vrei sa spui ca toate ecranele intalnite pe telefoane de peste 350$ se zgaraie usor? Fii serios
    Si chiar aifonurile sunt recunoscute pentru problema asta.

  65. Esti extrem de comic.
    Nici in umratorii 10 ani un high end Full Frame ca D800 nu va fi inlocuit sau egalat pixel per pixel de un smartphone.
    Este clar ca tu nu ai habar ce poti sa faci cn un full frame de genul asta si niste lentile pe masura.