iPhone 7 Plus vs iPhone SE – care este mai rapid ?

iPhone SE este la fel de rapid precum iPhone 7 Plus, iar asta desi are componente inferioare, iOS 10 tinandu-le de la egal la egal.

iPhone 7 Plus si iPhone SE apar intr-un test foarte interesant care are menirea de a le testa performantele generale, iar rezultatul este unul surprinzator. iPhone SE porneste mai repede decat iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, dar se descurca, uneori, mai bine chiar si cand vine vorba despre deschiderea aplicatiilor, in comparatie cu fratele sau mai mare.

iPhone SE are exact aceleasi componente precum iPhone 6S, iar asta ii ofera practic performantele foarte bune pe care le vedem in testul de mai jos. In esenta, nu exista vreo diferenta in performante intre iPhone SE si iPhone 7 Plus in utilizarea obisnuita, care implica deschiderea unor aplicatii ce nu necesita foarte multa putere de procesare.

Diferente mari intre iPhone SE si iPhone 7 Plus exista cand vine vorba despre editarea de filme sau poze, acolo noul smartphone urmand a isi arata adevarata putere de procesare.

21 COMENTARII

  1. iPhone 7 Plus e 1080p si are 2 milioane de pixeli
    iPhone SE e 640p si are 0,7 milioane de pixeli
    Este absolut normal ca surplusul de putere sa fie utilizat pentru procesare.
    Dar voi stiti asta. Vi s-a spus de nenumarate ori ca iPhone-urile sunt mai rapide pentru ca au mai putini pixeli (Galaxy S7 Edge are 3,7 milioane, pentru cine a uitat…)

  2. Chiar asa, ce cauta Samsung in discutia de la acest articol, mai ales ca tu nu ai habar ca pixelii n-au treaba cu performantele la Samsung. Toata lumea discuta despre iPhone si, hop, ai venit tu sa propovaduiesti Samsung. S-a demonstrat ca au performante foarte proaste chiar si la rezolutie mica, poti cauta testul, n-are rost sa prelungim discutia inutil.

  3. Te referi la optiunea de power saving prin care se reduc performantele procesorului si rezolutia? Pai cum sa nu ai performante proaste daca reduci performantele procesorului? In meniu scrie destul de clar: ‘Limit device performance’ – ‘CPU speed, visual interactions, and more’.
    Asta-i optiune de boost la baterie, nu la performante 🙂

  4. OK, hai sa ne limitam doar la iPhone SE vs iPhone 7.
    Unul este mai slab la procesor, memorie si rezolutie. Dar are performante comparabile cu unul foarte dotat dar cu rezolutie mai mare. Ruleaza acelasi sistem de operare deci nu mai putem da vina pe SO. Deci: cum e posibil?
    Raspunsul e evident. Diferenta de putere e consumata de rezolutia superioara. De acord?

  5. Eu am avut si 6s si 6s plus, am renuntat si am revenit la SE.Duminica am fost la Budapesta si l am adus pe “fratele” meu care sta in State. Mi a adus i7 ,128GB BLACK.
    Tot “sapun” pentru mine.
    Nu m-am obisnuit cu marimea lui 6s , 7 e aproape identic deci raman la SE ul meu de 64 deocamdata.
    Astept iPhone X.?

  6. Probabil ai dreptate.Sau poate,pur si simplu,in task-urile simple nu se vede diferenta pentru ca procesorul quad al ip7 ruleaza pe frecventele mici(cum e si normal).

  7. cand apple va avea acelasi nr de pixel va avea si un chip A11 care va fi peste performantele de azi a celui A10…deci despre ce vorbim? o masina comfortabila trebuie sa iti ofere un comfort si intr-o depasire si nu sa stai cu inima-n dinti,deci cumva trebuie sa ai un echilibru la masina,asa este si la iphone…tin minte ce incet mergea ipad 3 cu retina..pur si simplu hardware nu facea fata pt rezolutie..probabil deja cu A11 vor putea mari nr de pixeli pt ca procesarea grafica va fi acolo in top

  8. Iar vorbesti aiureli. Ce masina comfortabila, din clasa lux iti ofera viteza unui Bugatti Veyron? Ori viteza ori comfort. Ce nu pricepi?

  9. esti zapacit…o masina de lux la maxim 2 tone cu 300cp crede-ma este combinatia perfecta decat un kkt de bugatti care dai si nu ai la ce sa il folosesti pt ca exista LEGI ! la telefoane ce legi exista pt a nu fi prea rapide? despre ce vorbim aici