iPhone 7 Plus – poze RAW vs JPG cu noua camera duala

Noua functie de inregistrare a pozelor in format RAW pe iPhone 7 Plus este comparata cu sistemul standard de inregistrare a pozelor in format jpg.

17

Dupa cum prea bine stiti deja, iOS 10 ne permite sa inregistram poze in format RAW cu terminalele noastre iPhone lansate in ultimul an, dar si cu tableta iPad Pro 9.7 inch. Foarte putine aplicatii au implementat suport pentru formatul RAW deocamdata, insa cei de la Adobe au implementat functia in aplicatia Lightroom, pe care am si folosit-o pentru a inregistra pozele.

Cei de la Adobe au propriul format DNG pentru a inregistra poze RAW, ele fiind convertite mai apoi in format JPG in momentul in care sunt salvate in Camera Roll, sau transferate prin email. Chiar si asa, calitatea pozelor in format RAW este considerabil mai buna decat calitatea pozelor standard, facute fara HDR si fara a fi editate mai apoi in vreun fel.

Inregistrarea de poze in format RAW folosind iPhone este un pas imens inainte facut de catre compania Apple, deschizand noi oportunitati pentru fotografii amatori, sau chiar profesionisti. Multumita oferirii suportului pentru acest format, terminalele iPhone devin in sfarsit mult mai utile ca aparate foto, camera duala din iPhone 7 Plus fiind cu adevarat impresionanta in conditiile potrivite.

iPhone 7 Plus – poze RAW vs JPG cu noua camera duala

In selectia de mai jos aveti poza JPG prima si cea RAW a doua in fiecare comparatie. Deci, ce parere aveti despre noua functie de inregistrare RAW ?

iPhone 7 Plus non raw

iPhone 7 Plus raw

iPhone 7 Plus non raw 2

iPhone 7 Plus raw 1

iPhone 7 Plus non raw 3

iPhone 7 Plus raw 2

iPhone 7 Plus non raw 4

iPhone 7 Plus raw 3

iPhone 7 Plus non raw 5

iPhone 7 Plus raw 4

iPhone 7 Plus non raw 6

iPhone 7 Plus raw 5

iPhone 7 Plus non raw 7

iPhone 7 Plus raw 6

iPhone 7 Plus non raw 8

iPhone 7 Plus raw 7

iPhone 7 Plus non raw 9

iPhone 7 Plus raw 8

iPhone 7 Plus non raw 10

iPhone 7 Plus raw 9

iPhone 7 Plus non raw 12

iPhone 7 Plus raw 10

iPhone 7 Plus non raw 13

iPhone 7 Plus raw 11

iPhone 7 Plus non raw 14

iPhone 7 Plus raw 13