iPhone 8 – camera 3D revolutionara cu 3 module

iPhone 8 va avea o camera 3D revolutionara compusa din 3 module, care vor face recunoastere faciala si vor scana irisul pentru securizare biometrica.

iPhone 8 va avea o noua camera frontala 3D cu 3 module care vor permite recunoasterea faciala a utilizatorilor, dar si vor cartografia mediul din jurul smartphone-ului. Vorbim despre o noua camera frontala revolutionara pentru iPhone 8, aceasta urmand a functiona in baza unui software dezvoltat de catre compania PrimeSense cumparata de Apple in 2013.

iPhone 8 va avea practic o camera frontala clasica, un senzor cu infrarosu pentru transmiterea luminii, dar si un al doilea pentru receptarea luminii infrarosii. In baza acestor 3 module, noua camera frontala a iPhone 8 va fi capabila sa perceapa adancimea obiectelor din jurul nostru, dar va putea inclusiv sa recunoasca fetele utilizatorilor din fata sa.

Camera frontala a iPhone 8 va combina imaginile 2D ale camerei cu cele ale senzorilor si va fi capabil nu doar de recunoastere faciala, ci si de scanarea irisului. Practic, Apple va implementa o comera frontala complexa in iPhone 8 care va fi capabila de recunoastere faciala, scanarea irisului, scanarea adancimii obiectelor, dar si de alte functii pentru realitate augmentata, sau virtuala.

iPhone 8 – camera 3D revolutionara cu 3 module

O aplicatie foarte interesanta pentru gamerii cu iPhone 8 le va permite acestora sa inregistreze un selfie 3D al fetei si sa il foloseasca in jocul in locul unui avatar standard. Desi iPhone 7 Plus contine o versiune rudimentara a software-ului care va fi folosit pentru camera frontala a iPhone 8, Apple va integra un software avansat in noul dispozitiv.

Pentru a-si dezvolta tehnologia, Apple foloseste in camera frontala a iPhone 8 un senzor infrarosu de la compania Lumentum pentru transmiterea lumii. Camera frontala clasica a iPhone 8 va fi una a celor de la Sony, in timp ce receptorul luminii cu infrarosu va fi fabricat de catre cei de la Foxconn, sau Sharp, cumparata recent de taiwanezi.

Practic, noua camera frontala 3D a iPhone 8 va transmite lumina infrarosie si va o va recepta pe cea refractata folosind un senzor infrarosu de 1.4 megapixeli. Avabd ub vedere toate aceste schimbari pentru camera iPhone 8, Apple ar oferi un sistem unic, cu mult mai avansat fata de ceea ce exista in Android, avantajul celor din Cupertino urmand a fi major pentru urmatorii ani.

iphone 8 camera 3d frontala