Prima Pagina Android Android O a fost lansat in versiune beta

Android O a fost lansat in versiune beta

Android O a fost lansat in prima versiune beta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma Android, unele functii fiind preluate din iOS.

Android O, viitoarea versiune a sistemului de operare Android, este acum disponibila intr-o prima versiune beta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma celor de la Google. Exact precum Apple, cei de la Google testeaza Android O timp de cateva luni cu dezvoltatorii de aplicatii pentru Android, mai apoi lansand oficial noua versiune a sistemului de operare.

Foarte multa lume asteapta Android O deoarece va aduce o multitudine de functii foarte interesante, unele dintre ele fiind preluate chiar de la compania Apple. Este obisnuit ca Apple si Google sa preia functii unele de la altele pentru utilizatorii globali, iar in Android O vom regasi unele noutati pe care iOS-ul le are disponibile pentru noi de cel putin un an de zile.

Una dintre ele este sistemul picture-in-picture, pe care compania Apple l-a implementat de ceva vreme pentru tabletele iPad, Android O urmand a il avea deasemenea. Folosind acest sistem, utilizatorii Android O vor putea reda un clip video peste orice aplicatie din terminalele lor pentru a putea urmari respectivul continut in timp ce fac altceva.

Android O a fost lansat in versiune beta

O alta functie pe care Android O o va avea si iOS o are de ceva vreme are legatura cu posibilitatea de a accesa adrese folosind o aplicatie de navigatie. Mai exact, daca utilizatorii Android O primesc informatii despre o adresa in vreo aplicatie, ei vor putea obtine ghidare vocala printr-o aplicatie de navigatie aleasa de catre ei, iOS avand asta de ceva vreme.

Android O va avea deasemenea suport pentru o gama mult mai larga de culori ce pot fi redate de aplicatii, iPhone 7 aducand asta in iOS 10 inca de anul trecut. Android O va seta mai multe restrictii si pentru ceea ce fac aplicatiile in background, aceasta masura urmand a aduce securitate imbunatatita si consum mai mic de resurse.

Android O aduce multe schimbari bune, unele luate de la iOS, altele de la alte sisteme de operare, dar in final asta conteaza mai putin. In momentul de fata Android O poate fi descarcat de catre dezvoltatorii de aplicatii Android direct din centrul dedicat lor in cadrul website-ului Google, multiple versiuni beta urmand a fi lansate in saptamanile urmatoare.

android o beta

 • Mr. Tambourine Man

  Pentru cei 1% care vor avea asa ceva la anul pe vremea asta!

 • Alta_intrebare

  Comentariu stupid

 • liviu

  Am testat samsung s7 edge, sony z5,lg g5. Daca vreti android luativa ultimele aparute .nu optati pe low cost sau etc . Lg g5 si edge s7 sau miscat fff bine cu erorile de rigoare ce androidul le ofera si optiuni dezactivate ce se reactiveaza singurele la restart . Sony z5 ‘mort pentru mine’ praf nu asa ,un telefon de 200-300 de lei din punctul meu de vedere .Android O trebuie sa faca sa fie bine , limitare la optiuni si dezinstalare de ce nu trebuie .mori cu androidul in mana si nu sti de ce

 • Florin Gabriel Haja

  Va fi Android 7.2 sau 8.0?

 • Florin Gabriel Haja

  Eu as fi printre cei 99% care nu au. Nici Nougat nu am primit, deci…

 • style95

  Versiunea covrig

 • cuesnecenzurat

  PiP se integreaza nativ in versiunea mobila asa cum este in interfata TV, sau in TW prin Popup browser(youtube), popup player, popup SNote, split screen, multi-windows… inca din 2012 prin seriile Note (Note2), preluate ulterior de LG si restul, plus zecile de apps prezente in store, Apple implementeaza PiP in iPad deabia in iOS9-2015… Corect? 🙂

 • Cristian

  Imi cer scuze ca intreb. se poate instala pe iphone 7 ? multumesc

 • Nu.