Samsung Galaxy S8 este umilit de iPhone 7 Plus in performante

Samsung Galaxy S8 isi arata din nou punctul slab si este depasit fara drept de apel in performante de catre iPhone 7 Plus, asa cum s-a intamplat cu predecesorii...

Samsung Galaxy S8 este umilit intr-un nou clip video care are menirea de a testa performantele sale in comparatie cu cele ale iPhone 7 Plus, rezultatul fiind diferit fata de unul aparut zilele trecute. Daca in acel test de performante exista o oarecare egalitate intre Samsung Galaxy S8 si iPhone 7 Plus, in acest nou test observam care este “calcaiul lui Ahile” pentru noul smartphone al companiei Samsung.

Daca in testul anterior aveam un Samsung Galaxy S8 care pornea mai repede decat iPhone 7 Plus, in acesta observam exact contrariul, terminalul Apple iesind castigator. Acelasi lucru se intampla si cand vine vorba despre deschiderea aplicatiilor native si terte, Samsung Galaxy S8 fiind intrecut de iPhone 7 Plus, iar aici nu ne referim doar la jocuri, ci si la aplicatii normale pentru Android.

Lucrurile se complica in momentul in care vorbim despre mentinerea aplicatiilor deschise in fundal pe Samsung Galaxy S8 deoarece Android-ul nu se prea descurca. Aceasta a fost marea problema a Android in ultimii ani, el inchizand aplicatiile din fundal pe majoritatea terminalelor premium, iar in cazul Samsung Galaxy S8 se intampla cam acelasi lucru, dupa cum puteti vedea mai jos.

Samsung Galaxy S8 este umilit de iPhone 7 Plus in performante

Samsung Galaxy S8 avea cateva aplicatii deschise in fundal pana s-a inceput exportarea unui film, iPhone 7 Plus facand asta ami rapid oricum, dar task-ul a “consumat” toata memoria RAM a terminalului Android. Dupa terminarea exportarii, Samsung Galaxy S8 a fost nevoit sa redeschida complet unele dintre aplicatiile care ramasesera “deschise” in fundal, iar aici a pierdut contactul cu iPhone 7 Plus.

Aceasta este marea problema a mai tutor terminalelor Android premium in fata iPhone, iar testul de astazi ne arata ca Samsung Galaxy S8 nu o are rezolvata per total. Daca Samsung Galaxy S8 ar fi avut 6 GB RAM si in versiunile vandute in SUA sau Europa, nu doar in cele din Asia, atunci probabil problemele de acest gen nu ar fi existat si lucrurile ar fi fost diferite pentru clienti.

Desi in clip nu am prins vreo mentiune, cred ca acest Samsung Galaxy S8 avea setata rezolutia WQHD+ de 2960 x 1440 pixeli, pentru ca rezultatele in Geekbench sunt mai mici decat ar trebui. Totusi, asta nu ar trebui sa afecteze chiar atat de mult memoria RAM a Samsung Galaxy S8, acolo problema fiind complet diferita si Samsung o poate rezolva doar cu implementarea unei cantitati mai mari de memorie RAM.