iPhone 8 – primul test de performante al procesorului

iPhone 8 ne este adus din nou in atentie cu un test de performante ce este prezentat ca fiind fals, dar care arata un spor major al puterii de procesare.

iPhone 8 este prezentat astazi intr-un presupus test de performante facut pentru ceea ce ne este aratat a fi noul chip A11 care va fi folosit de catre compania Apple. In imaginea de mai jos puteti vedea rezultatele acestui presupus test de performante facut pentru un presupus iPhone 8, iar rezultatele sale sunt absolut impresionante pentru un smartphone.

Vorbim despre un presupus chip A11 pentru iPhone 8 in care se regaseste un procesor quad-core cu cel putin 2 nuclee tactate la viteza de 2.74 GHz. In aceasta configuratie, acest presupus iPhone 8 ar obtine un 4537 puncte in testul single-core pentru proesor si 8975 puncte in testul multi-core, diferentele in performante fiind foarte mari fata de iPhone 7 Plus.

Mai exact, in testul single-core vorbim despre o crestere in performante de 30% pentru iPhone 8, in timp ce pentru testul multi-core diferenta este de peste 50%. Practic, acest prsupus test de performante pentru iPhone 8 dezvaluie performante similare cu cele ale unora dintre Mac-urile care au procsoare Intel, iar la asta nu se prea asteapta nimeni.

iPhone 8 – primul test de performante al procesorului

Desi rezultatele sunt impresionante, fondatorul Geekbench, aplicatia cu care ar fi fost facut acest test de performante al iPhone 8 sustine ca el ar fi fals. Mai exact, el afirma ca imaginea ar fi fost modificata in Photoshop de catre cei care au publicat-o online, deci ramane sa vedem in urmatoarele saptamani daca iPhone 8 are intr-adevar performante atat de bune.

Nu este exclus ca iPhone 8 sa aiba un procesor A11 care sa aiba rezultate single-core cel putin la fel de bune precum cele din imaginea de mai jos. Pentru testele multi-core e putin probabil ca iPhone 8 sa inregistreze un punctaj la fel de bun, dar ne putem astepta ca indiferent de situatie, iphone 7 Plus sa fie depasit fara probleme.

Avand in vedere ca iPhone 8 se apropie de stadiile finale ale procesului de testare, vom vedea tot mai multe imagini de acest gen in perioada urmatoare. Sunt sigur fara vreun dubiu ca iPhone 8 va fi cel mai performant iPhone de pana acum, dar si ca isi va recuceri “coroana” de “rege” al smartphone-urilor in ceea ce priveste performantele.

iphone 8 test performante