Prima Pagina Google Google Pixel – 1 milion de unitati vandute

Google Pixel – 1 milion de unitati vandute

Google Pixel, smartphone-ul premium lansat de catre compania Google in cursul anului trecut, s-ar fi vandut in aproximativ 1 milion de exemplare din momentu lansarii si pana acum. Cifra este una impresionanta daca luam in considerare faptul ca Google Pixel este distribuit la putini retaileri si operatori de telefonie mobila, in principal concentrati in SUA.

Totodata, cifra de vanzari pentru Google Pixel este una estimata in baza descarcarilor Pixel Launcher din Google Play Store, deci nu vine direct de la compania americana. Totusi, Pixel Launcher este disponibil exclusiv pentru smartphone-urile Google Pixel, iar daca in Google Play Store se specifica faptul ca exista peste 1 milion de descarcari, s-ar putea presupune ca tot atatea unitati s-au si vandut.

Instrumentul de listare a descarcarilor din Google Play nu ofera cifre exacte, dar spune ca peste 1 milion de descarcari s-au inregistrat pentru Pixel Launcher, asa ca estimarea pentru Google Pixel poate fi exacta. E greu de crezut ca fiecare utilizator al Google Pixel a descarcat de cel putin 2 ori software-ul pentru a se inregistra un asemenea numar de descarcari, deci probabil numarul de terminale active este real.

Daca a vandut peste 1 milion de unitati ale Google Pixel, compania Google a si incasat peste 600 de milioane de dolari de pe urma acestei serii de smartphone-uri. Cifra paleste in comparatie cu ceea ce castiga Apple, dar macar ne putem face o idee in legatura cu vanzarile Google Pixel si banii pe care ii incaseaza Google pentru efortul depis in dezvoltarea sa.

google-pixel-1-milion-unitati-vandute

 • Mr. Tambourine Man

  Bani de tigari.
  Sa vinzi 1 milion de telefoane intr-un an …..asta inseamna sa fii mafiot!

 • Heath

  Daca acea aplicație se descarcă de 9 milioane de ori tot 1 milion+ arata, la 10 milioane se actualizează.
  Bun reper😂

 • Viorel Predatorul

  În plus, nu toți posesorii de Pixel descărcă launcher-ul. Așadar, e posibil ca numărul să fie mult mai mare.

 • Viorel Predatorul

  Google nu a făcut pixel pentru a câștiga bani din vânzările de Pixel. Nu ăsta este scopul afacerii Google. Pixel ca și Nexus are rolul de a oferi dezvoltatorilor experiența pură Android. Google este o companie prea “mafiotă” ca să obțină bani doar din vânzarea de hardware.

  Bravo Google!

 • Srb Srb

  Il auziti pe Viorel? pai nici apple nu a creat iphone la inceput pt a castiga bani. Dar daca s-a dovedit un adevarat gold mine…acuma daca google ar fi lansat 200 mil de pixel…nu ar mai fi continuat pt ca nu vor bani din aceasta afacere…pai sa le vanda tati pe 0 profit. Adica pe la 300$

 • Ionut

  Articolul de aici are cateva scapari fata de cel original, plus ca nu vad nici sursa.
  Cei de la Arstechnica au stat cu ochii pe nr de descarcari a launcher-ului si au anuntat in momentul in care s-a schimbat pragul la 1-5 milioane descarcari, teoretic la momentul respectiv s-a ajuns la 1.000.000.
  Pixel Launcher vine preinstalat pe toate telefoanele Pixel, nu este o optiune daca sa il descarci sau nu, iar alte telefoane nu il pot instala (cel putin nu din Google Play)