Google Pixel – 1 milion de unitati vandute

Google Pixel, smartphone-ul premium lansat de catre compania Google in cursul anului trecut, s-ar fi vandut in aproximativ 1 milion de exemplare din momentu lansarii si pana acum. Cifra este una impresionanta daca luam in considerare faptul ca Google Pixel este distribuit la putini retaileri si operatori de telefonie mobila, in principal concentrati in SUA.

Totodata, cifra de vanzari pentru Google Pixel este una estimata in baza descarcarilor Pixel Launcher din Google Play Store, deci nu vine direct de la compania americana. Totusi, Pixel Launcher este disponibil exclusiv pentru smartphone-urile Google Pixel, iar daca in Google Play Store se specifica faptul ca exista peste 1 milion de descarcari, s-ar putea presupune ca tot atatea unitati s-au si vandut.

Instrumentul de listare a descarcarilor din Google Play nu ofera cifre exacte, dar spune ca peste 1 milion de descarcari s-au inregistrat pentru Pixel Launcher, asa ca estimarea pentru Google Pixel poate fi exacta. E greu de crezut ca fiecare utilizator al Google Pixel a descarcat de cel putin 2 ori software-ul pentru a se inregistra un asemenea numar de descarcari, deci probabil numarul de terminale active este real.

Daca a vandut peste 1 milion de unitati ale Google Pixel, compania Google a si incasat peste 600 de milioane de dolari de pe urma acestei serii de smartphone-uri. Cifra paleste in comparatie cu ceea ce castiga Apple, dar macar ne putem face o idee in legatura cu vanzarile Google Pixel si banii pe care ii incaseaza Google pentru efortul depis in dezvoltarea sa.

google-pixel-1-milion-unitati-vandute

Articolul precedentOnePlus 5 are functia populara a iPhone 7 Plus
Articolul următorFirefox 54 – navigare mai rapida cu mai putin RAM consumat
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.