Nokia 8 – Pret, Lansare si Specificatii Tehnice

Nokia 8 are pretul, specificatiile tehnice si data de lansare confirmate de catre HMD Global in cursul noptii trecute, prezentarea oficiala avand loc.

Nokia 8 a fost anuntat oficial aseara de catre compania HMD Global, noul smartphone fiind gandit pentru a concura cu iPhone 8 si Samsung Galaxy Note 8 pe pietele globale. Nokia 8 este primul smartphone premium Android pe care HMD Global il lanseaza pe piata, interesul fiind foarte ridicat, deoarece el ofera performante foarte bune la un pret mult mai mic decat in cazul produselor Apple, sau Samsung.

Nokia 8 are un ecran LCD cu diagonala de 5.3 inch, usor curbat spre marginile laterale, rezolutia acestuia fiind de 2560 x 1440 pixeli, 550 pixeli per inch, la fel ca in cazul tuturor smartphone-urilor Android premium. Nokia 8 ofera si o luminozitate foarte buna in lumina directa a soarelui, de pana la 700 nits, deci vorbim despre un ecran faorte potent care poate concura serios cu cele ale iPhone 8 si Samsung Galaxy Note 8.

Nokia 8 pret lansare specificatii tehnice

Nokia 8 functioneaza in baza unui chip Qualcomm Snapdragon 835, identic cu cel din Samsung Galaxy Note 8, acesta avand si 4 GB RAM integrati. Diverse teste de performante aparute acum cateva saptamani confirmau faptul ca Nokia 8 va avea performante mai bune decat cele ale Samsung Galaxy Note 8, sau iPhone 7 Plus, insa ramane de vazut ce vom vedea dupa ce primele unitati vor fi livrate.

Nokia 8 – pret, lansare si specificatii tehnice

Nokia 8 are deasemenea integrata si o baterie cu capacitate de 3090 mAh, usor mai mare decat cea din iPhone 7 Plus, dar mai mica decat in smartphone-urile Samsung. In ciuda acestui lucru, bateria din Nokia 8 poate fi inlocuita de catre utilizator, iar din moment ce ecranul are o diagonala mai mica decat ce a competitorilor, autonomia ar trebui sa fie cel putin la fel de buna, in mod teoretic.

Nokia 8 pret lansare specificatii tehnice 2

Nokia 8 are deasemenea o camera duala formata din doi senzori de imagine de 13 megapixeli, primul fiind standard cu deschidere f/2.0, al doilea fiind monocrom. Nokia 8 are si o camera frontala de 13 megapixeli, compania HMD Global lucrand cu Carl Zeiss pentru lentilele acestui setup, dar vorbim despre componente care nu au o calitate chiar atat de grozava, asa ca pozele si filmele vor avea, probabil, o calitate inferioara.

Nokia 8 pret lansare specificatii tehnice 1

Nokia 8 are deasemenea un pret de vanzare stabilit la 600 de euro, cu mult mai mic decat cel al iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy Note 8 si iPhone 8. Daca Nokia 8 va oferi si performante pe masura, atunci la jumatate din pretul unui iPhone 8, multa lume se va uita extrem de serios la el si l-ar putea alege inclusiv in detrimentul Samsung Galaxy Note 8, sau Galaxy S8, dar ramane sa vedem in curand.

Nokia 8 va fi lansat pe piata in cursul lunii septembrie, adica exact atunci cand vor aparea si competitorii de la Apple, sau Samsung.