Battery Life – Vezi Capacitatea Bateriei iPhone

Battery Life este o aplicatie care iti permite sa verifici capacitatea bateriei iPhone pentru a afla daca ea trebuie inlocuita pentru a nu pierde din performante.

Aseara v-am spus ca Apple incetineste iPhone prin iOS in functie de nivelul de uzura al bateriei, telefoanele cu baterii mai vechi avand performante reduse pentru ca asa spune Apple ca e ok. Compania americana isi motiveaza gestul prin faptul ca bateriile vechi nu au capacitate la fel de mare si nu pot oferi energia necesara pentru varfurile de energie pe care le cer componentele iPhone, astfel ca uneori ele se inchid.

Pentru a preveni inchiderile, Apple a decis in mod arbitrar sa reduca performantele iPhone cu pana la jumatate prin modificari facute pentru iOS, iar incepand cu iOS 11.2, toate modelele de la iPhone 7 la iPhone 5S sunt afectate. Performantele sunt reduse doar daca bateria voastra are un grad de uzura mai mare, iar aplicatia Battery Life va ajuta sa aflati cam ce grad de uzura are bateria pe care o aveti in telefonul iPhone.

Battery Life – cum vezi capacitatea bateriei iPhone

Aplicatia Battery Life ofera informatii privind capacitatea de stocare a energiei care mai este disponibila pentru bateria voastra si ce grad de uzura efectiv exista pentru ea, doar telefoanele vechi de minim 1 an trebuind verificate. In cazul acestora e posibil ca un numar mare de cicluri incarcare/descarcare sa impuna reducerea performantelor pentru ca telefoanele sa nu se inchida in mod subit in timpul folosirii in frig.

Daca aplicatia Battery Life va spune ca aveti un grad de uzura mare pentru baterie, atunci e recomandabil sa o schimbati pentru a va asigura ca beneficiati de cele mai bune performante posibile. Inlocuirea unei baterii vechi cu o baterie noua rezolva problema performantelor impusa de catre compania Apple, iar inlocuirea bateriei nu e chiar atat de scumpa la compania Apple.

Battery Life poate fi descarcata gratuit din AppStore de aici, iar sfatul meu este sa NU inlocuiti bateria decat la service-urile autorizate Apple.

verifica capacitate baterie iPhone battery life

26 COMENTARII

  1. Un numar mare de cicluri de incarcare nu inseamna neaparat ca bateria trebuie inlocuita, am intalnit caz in care o baterie cu peste 1000 de cicluri sa tina la fel de bine ca una cu 100.

  2. Iar legat de schimbarea bateriei neaparat in “service apple” e o tampenie, la primul 5s am schimbat in service apple bateria, la urmatoarele telefoane am facut’o eu, nu a existat nici o diferenta.

  3. Tu poti sa-ti pui orice fel de baterie chinezeasca contrafacuta in telefon fara probleme, daca-ti bubuie te injuri singuri. Restul lumii trebuie sa stie ca lucrurile de genul asta trebuie tratate mai serios.

  4. De ce ai vrea sa iti schimbi bateria telefonului singur(bine,daca ai pregatire in domeniu,sa zicem ca inteleg,altfel nu vad nici un beneficiu)?

  5. Eu obtin aceleasi chestii tot timpul… daca da valori diferite de exemplu mie imi da 92% apoi 87% inseamna ca in curand o sa ramana la 87% pe i7 in decurs de 1an cu 400 cicluri…

  6. Salutare! Din ce cauza fluctuează capacitatea bateriei!? Acum o săptămâna arată 3 % wear level…verificat astăzi 0%…

  7. Stați sa vedeți la mine pe primul iPhone 4S…avea vreo 1300 cicluri de încărcare și 40% din capacitate o mai rămas… :)) oare sa o schimb? Ar fi utilizabil după?…așa ca telefon de rezerva…ca eu am X acuma 🙂

  8. O poti schimba singur nu necesita decat 5 minute … si e ieftina … dar ai grija ce cumperi ca multe site-uri vand baterii second cu sute de cicluri zicand ca sunt noi