Battery Life – Vezi Capacitatea Bateriei iPhone

Battery Life este o aplicatie care iti permite sa verifici capacitatea bateriei iPhone pentru a afla daca ea trebuie inlocuita pentru a nu pierde din performante.

26

Aseara v-am spus ca Apple incetineste iPhone prin iOS in functie de nivelul de uzura al bateriei, telefoanele cu baterii mai vechi avand performante reduse pentru ca asa spune Apple ca e ok. Compania americana isi motiveaza gestul prin faptul ca bateriile vechi nu au capacitate la fel de mare si nu pot oferi energia necesara pentru varfurile de energie pe care le cer componentele iPhone, astfel ca uneori ele se inchid.

Pentru a preveni inchiderile, Apple a decis in mod arbitrar sa reduca performantele iPhone cu pana la jumatate prin modificari facute pentru iOS, iar incepand cu iOS 11.2, toate modelele de la iPhone 7 la iPhone 5S sunt afectate. Performantele sunt reduse doar daca bateria voastra are un grad de uzura mai mare, iar aplicatia Battery Life va ajuta sa aflati cam ce grad de uzura are bateria pe care o aveti in telefonul iPhone.

Battery Life – cum vezi capacitatea bateriei iPhone

Aplicatia Battery Life ofera informatii privind capacitatea de stocare a energiei care mai este disponibila pentru bateria voastra si ce grad de uzura efectiv exista pentru ea, doar telefoanele vechi de minim 1 an trebuind verificate. In cazul acestora e posibil ca un numar mare de cicluri incarcare/descarcare sa impuna reducerea performantelor pentru ca telefoanele sa nu se inchida in mod subit in timpul folosirii in frig.

Daca aplicatia Battery Life va spune ca aveti un grad de uzura mare pentru baterie, atunci e recomandabil sa o schimbati pentru a va asigura ca beneficiati de cele mai bune performante posibile. Inlocuirea unei baterii vechi cu o baterie noua rezolva problema performantelor impusa de catre compania Apple, iar inlocuirea bateriei nu e chiar atat de scumpa la compania Apple.

Battery Life poate fi descarcata gratuit din AppStore de aici, iar sfatul meu este sa NU inlocuiti bateria decat la service-urile autorizate Apple.

verifica capacitate baterie iPhone battery life