Samsung Galaxy S9: EXCLUSIV, Procesorul Comparat cu al iPhone X

Samsung Galaxy S9 are procesorul nou comparat cu cel al iPhone X pentru a ni se arata cat de mare este diferenta in performante intre cele doua modele de telefoane.

Samsung Galaxy S9 Procesor Comparat iPhone X

Samsung Galaxy S9 are astazi noul chip Exynos 9810, cu procesorul Samsung integrat, prezentat intr-o comparatie a performantelor cu chip-ul A11 Bionic implementat de catre Apple in iPhone 8 si iPhone X. Samsung Galaxy S9 urmeaza sa ofere acest nou chip Exynos 9810 inclusiv in Romania, deci este important sa vedem ce fel de performante ofera el pentru clientii care vor decide sa cumpere noul telefon mobil de la coreeni anul acesta.

Samsung Galaxy S9 va avea un chip 9810 cu un procesot octa-core folosit de catre compania Samsung, iar el va fi inferior in performante celui integrat de catre Apple in iPhone 8 si iPhone X. Conform testului facut pentru noul chip Exynos 9810, acesta urmeaza sa-i ofere telefonului Samsung Galaxy S9 un scor de 8894 puncte pentru multi-core si 3648 puncte pentru testul single-core in aplicatia de benchmarking Geekbench.

Samsung Galaxy S9 are in acest chip o diferenta uriasa in performante in comparatie cu chip-ul Qualcomm Snapdragon 845, acesta obtinand 2378 puncte in testul single-core si 8132 puncte in cel multi-core. Diferenta uriasa este pentru testul single-core, insa nici cea pentru cel multi-core nu are cum sa ramana, pentru ca s-ar crea o diferenta mult prea mare intre modelele Samsung Galaxy S9 pe care compania coreeana urmeaza sa le puna in vanzare.

Samsung Galaxy S9 – procesorul are performantele comparate cu al iPhone X

Samsung Galaxy S9 Procesor Comparat iPhone X 1

Samsung Galaxy S9 ar fi primul model de smartphone al coreenilor care are o diferenta atat de mare intre versiunile puse in vanzare in diverse zone de pe glob, iar acest lucru imi pare imposibil in momentul de fata. Da, sigur vor exista diferente de 200 – 300 de puncte intre versiuni, ele fiind de neglijat, dar o diferenta de 50% in performantele single-core ale procesoarelor Samsung Galaxy S9 este ceva ce este foarte greu de imaginat.

Samsung Galaxy S9 cu o diferenta atat de mare intre procesoare va genera extrem de multe critici din partea clientilor, iar compania coreeana cu siguranta nu isi doreste asemenea probleme “pe cap” dupa lansarea telefonului. In aceasta idee, cred ca unul dintre scoruri este gresit, iar in baza a ceea ce am vazut la modelele de anul trecut, e foarte posibil ca rezultatul mai mare al procesorului Samsung Galaxy S9 sa fie cel supraestimat.

Samsung Galaxy S9, in comparatie cu iPhone X, va avea performante mai slabe pentru procesor, insa cantitatea suplimentara de RAM din modelul Plus va conta cu siguranta pentru experienta generala a telefonului. Samsung Galaxy S9 va fi prezentat in data de 25 februarie de catre compania coreeana in cadrul unui eveniment organizat la Mobile World Congress 2018 din Barcelona, lansarea urmand a avea loc pe 9 sau 16 martie.