Daisy: Noul Robot al Apple care Dezasambleaza iPhone-uri

Apple a prezentat astazi un nou robot numit Daisy, acesta fiind creat pentru a dezasambla telefoane iPhone si a recupera cat mai multe componente din ele.

Daisy Robot Apple Dezasambleaza iPhone

Daisy este numele dat de catre compania Apple unei noi generatii a robotilor care au fost creati pentru a dezasambla telefoanele iPhone stricate, sau primite pron programele de buy-back. Apple a prezentat acum cativa ani un robot numit Liam pe care l-a anuntat ca fiind perfect pentru a dezasambla telefoane iPhone si a recupera componente importante.

Daisy este o versiune mai avansata a lui Liam, iar cu ajutorul acestui robot pot fi dezasamblate 200 de telefoane iPhone pe ora si recuperate componente importante din ele. Daisy poate dezasambla 9 modele diferite ale iPhone, iar cu o capacitate de 200 de telefoane pe ora, vorbim despre un robot care zilnic poate dezasambla 4800 de telefoane.

Daisy – noul robot al Apple care dezasambleaza iPhone-uri

Puteti vedea in clipul video de mai sus cat de eficient este robotul Daisy in a dezasambla telefoanele iPhone ale companiei Apple, el avand nevoie si de putina interactiune umana pentru a functiona. Cu ajutorul acestui robot compania Apple recupereaza piese importante pentru telefoanele sale, unele fiind refolosite in modelele reconditionate.

“Apple’s newest disassembly robot, Daisy, is the most efficient way to reclaim more of the valuable materials stored in iPhone. Created through years of R&D, Daisy incorporates revolutionary technology based on Apple’s learnings from Liam, its first disassembly robot launched in 2016. Daisy is made from some of Liam’s parts and is capable of disassembling nine versions of iPhone and sorting their high-quality components for recycling. Daisy can take apart up to 200 iPhone devices per hour, removing and sorting components, so that Apple can recover materials that traditional recyclers can’t — and at a higher quality.”

Apple recupereaza deasemenea si materialele folosite in componentele telefoanelor iPhone, compania americana utilizandu-le si pe acestea in producerea altor componente. Apple a anuntat deasemenea ca va face donatii catre o organizatie internationala care are menirea de a conserva cat mai mult posibil din locurile deosebite de pe pamant.

7 COMENTARII

  1. Inițiativa ăstora de la Apple este lăudabilă însă nu se pretează la producția de produse premium.

    Apple a devenit ca un restaurant Michelin care prepară mâncare din resturile recuperate de la clienții anteriori.
    Nu mi-ar plăcea să primesc vin recuperat din paharele altora 🙁

    Nu cred că mi-ar plăcea să îmi cumpăr o mașină Mercedes sau Rolls-Royce cu piese recuperate de la dezmembrări auto 🙁

    Cine e de acord cu mine?

  2. Contează! Deși gustul vinului este același, vinul scurs din paharele clienților de dinainte nu este același lucru ca vinul neînceput.

    Și hainele își fac rolului lor de a-ți acoperi fesele dar nu cred că oamenii care țin la imaginea lor ar purta haine second-hand.

  3. Viorica, compari mere cu pere. Aici se recupereaza componente electronice si alte materiale (metal, sticla, plastic, etc) care se refolosesc a se intelege recicleaza (topit etc).