Vodafone CUMPARA UPC, Ataca Orange si Telekom

Vodafone a anuntat cumpararea UPC Romania intr-o tranzactie care implica si operatiuni din alte tari, devenind astfel cel mai mare operator telecom din Romania.

Vodafone CUMPARA UPC

Vodafone a anuntat astazi cumpararea UPC Romania, o miscare pe care foarte multi o zvoneau de ceva vreme, discutiile dintre grupul Vodafone si Liberty Global, care detine UPC, datand inca de anul trecut. Lucrurile s-au finalizat acum, iar cei de la Vodafone vor prelua toate operatiunile celor de la UPC din Romania pentru a se transforma intr-un operator telecom capabil sa ofere pachete convergente fix-mobil pentru clientii din Romania.

Vodafone cumpara UPC in Romania, insa in Ungaria, Germania si Republica Ceha va cumpara deasemenea operatiunile Liberty Global, iar tranzactia totala se ridica la nu mai putin de 18.4 miliarde de euro. Separat de UPC, Focus Sat urmeaza sa fie integrat in Vodafone incepand de anul acesta, astfel ca toti clientii celor doua companii vor deveni clienti ai Vodafone si vor beneficia de servicii in continuare, fara intrerupere, dar sub tutela unei alte companii.

Vodafone CUMPARA UPC, Ataca Orange si Telekom

Vodafone anunta ca achizitia ii va creste numarul de clienti cu 54 de milioane multumita acestei achizitii, iar in total va acoperi 110 milioane de gospodarii cu retele de cablu/fibra optica in toate tarile europene unde activeaza. UPC are in Romania 3.1 milioane de clienti care folosesc servicii de televiziune si internet, deci Vodafone ar urma sa depaseasca Orange si Telekom in numarul de clienti din Romania, ceva ce este o adevarata realizare.

“Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează. Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).”

Vodafone devine astfel un jucator mult mai important pe piata din Romania, unde Orange si Telekom aveau de ceva vreme un acord pentru a-si furniza acces reciproc la retelele fixe/mobile, iar Digi se descurca de una singura cu ambele. Vodafone devine cel mai mare operator telecom din tara noastra multumita acestei achizitii, iar in curand va lansa noi abonamente cu servicii convergente, adica va combina telefonia fixa/mobila cu internetul fix/mobil si servicii de televiziune, avand acum acoperire in toata tara pentru romani.

9 COMENTARII

  1. Potrivit documentului, “compania creata in urma achizitiei va putea oferi servicii TV interactive, de Internet in banda larga si de telefonie fixa, precum si servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienti mobili ai Vodafone Romania si pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC Romania (“revenue generating unit”, RGU). Compania astfel creata va avea o cota totala de piata de 25% dupa veniturile totale”.
    Și undeva in textul: 110 milioane de gospodarii si companii, …ai omis: “inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alti operatori”.

  2. Potrivit documentului, “compania creata in urma achizitiei va putea oferi servicii TV interactive, de Internet in banda larga si de telefonie fixa, precum si servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienti mobili ai Vodafone Romania si pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC Romania (“revenue generating unit”, RGU). Compania astfel creata va avea o cota totala de piata de 25% dupa veniturile totale”.
    Și undeva in textul: 110 milioane de gospodarii si companii, …ai omis: “inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alti operatori”.

  3. Sai frec ! Eram cu upc de când au apărut in România, pun pariu ca de acum înainte o sa fie o schimbare in rău pentru noi !!

  4. Potrivit rezultatelor financiare publicate astăzi, UPC a ajuns în România la 1.258.800 de abonați la serviciile de TV. Dintre aceștia, 356.400 erau abonați la rețeaua de televiziune prin satelit (DTH). Pe zona de internet, UPC a ajuns la 544.000 de abonamente, iar pe telefonie 488.300.
    De unde 4,1 milioane, ca nu are nici RDS atatiA si e primul loc ca numar de abOnati pe partea tv si internet.

  5. Ce mizerie! Acum cativa ani RDS a vrut sa-i cumpere, dar au intrat pe fir cei de la Consiliul Concurentei, pe motiv ca RDS ar avea monopol. Da’ vad ca nu au carait nimic cand e vorba de Vodafone. Hmda… Evident ca vor strange conducta la trafic si ii vor da drumul contra cost.

  6. In momentul de fata in Romania avem top:

    Internet fix: RDS
    Voce si date mobile: Orange
    TV: RDS
    Mix: internet fix, voce si date mobile, tv: RDS, insa daca esti utilizator mare de date mobile sau bussines, atunci Orange.

    Cu restu nici nu are rost sa te complici, platesti prea mult pentru ceea ce primesti, iar serviciul de suport pentru clienti lasa de dorit.

  7. Nu mai inteleg nimic zilnic au apărut informații în legătură cu preluarea Upc de către Vodafone.In acele comunicate au spus că vor prelua operațiunile cablu tv,internet fix,si telefonie fixă din :Germania,Cehia,Ungaria și România insa nu vor prelua si operațiunile Dth din aceste tări Acum vin cu un comunicat ca preiau si Dth Focussat din România?Asta inseamna ca daca e adevarat vor prelua operațiunile Dth si din celelalte țări sau nu?Acolo va rămâne în continuare Upc pe piața ca operator investind în continuare doar ca de această dată doar în Dth?