Samsung a COPIAT Face ID pentru Telefoanele sale

Samsung a reusit cu succes sa copieze Face ID din telefoanele iPhone X ale companiei Apple, viitoarele modele de telefoane ale companiei urmand a avea tehnologia.

Samsung COPIAT Face ID Telefoane 350191

Samsung pare sa fi reusit sa copieze Face ID pentru implementare in viitoarele sale telefoane, sau cel putin asta sugereaza un brevet de inventie care i-a fost inregistrat recent de catre autoritatile din SUA. Companiei coreene i-a fost inregistrat un brevet de inventie care prezinta modul in care poate fi scanata o fata folosind o camera 3D, cei de la Samsung putand folosi aceasta tehnologie in Samsung Galaxy S10, care va fi lansat in 2019 pe piata.

Samsung a reusit practic in mai putin de un an de zile sa copieze intr-o anumita masura Face ID, tehnologia companiei Apple care permite recunoasterea faciala pentru deblocarea telefoanelor mobile, si nu numai. Samsung a depus acest brevet de inventie pentru inregistrare in 2014, insa e foarte posibil sa-l fi actualizat intre timp din moment ce a fost nevoie de 4 ani pentru ca el sa fie inregistrat, insa tehnologia de baza e foarte smilara cu cea a Apple.

Samsung a COPIAT Face ID pentru Telefoanele sale

Samsung COPIAT Face ID Telefoane 350191 1

Samsung aduce totusi ceva nou, deoarece in brevetul sau de inventie descrie si folosirea unui iris scanner in combinatie cu o camera 3D pentru recunoastere faciala, sau chiar urmarirea miscarilor ochilor. Cei de la Samsung spun ca tehnologia lor poate functiona inclusiv pe intuneric, asa ca vorbim despre o clona buna a Face ID, chiar daca pana in prezent compania coreeana a evitat sa aduca pe piata un produs care sa o aiba integrata.

Samsung nu este prima companie care a creat o clona pentru Face ID, cel putin “pe hartie”, insa spre deosebire de alti competitori, este prima care a inclus si un iris scanner pentru a completa tehnologia si a oferi mai multa siguranta. Cei de la Samsung au fara dubiu capacitatea de a dezvolta o clona pentru Face ID, chiar si imbunatatita cu folosirea unui iris scanner, insa utilizarea acestuia devine inutila cand sistemul nu poate fi pacalit cu poze.