Samsung GALAXY S10: PREMIERA Anuntata OFICIAL

Samsung GALAXY S10 are o premiera anuntata oficial de catre compania Samsung, coreenii dorind sa le ofere clientilor ceva ce niciun alt telefon nu va avea.

Samsung GALAXY S10 PREMIERA Anuntata OFICIAL 350394

Samsung GALAXY S10 este programat pentru lansare de catre compania Samsung la inceputul anului viitor, noul model de smartphone urmand a avea si o componenta oferita in premiera pentru telefoane inteligente. Mai exact, compania Samsung a anuntat zilele trecute un nou parteneriat cu ARM pentru a dezvolta procesoare ce vor avea frecvente care depasesc 3 GHz, ele urmand a fi lansate la inceputul anului 2019, cand Samsung GALAXY S10 va fi deasemenea lansat.

Samsung GALAXY S10 va avea noi procesoare oferite de catre Samsung si Qualcomm, iar parteneriatul dintre coreeni si ARM va aduce noul chip Cortex A76 produs folosind un proces de fabricatie de 7nm. Depasirea barierei de 3 GHz pentru procesoare este un pas extrem de important pe care Samsung si ARM il fac, iar Samsung GALAXY S10 ar putea oferi performante surprinzatoare, poate chiar superioare celor ale telefoanelor iPhone ale Apple.

Samsung GALAXY S10: PREMIERA Anuntata OFICIAL

Samsung GALAXY S10 urmeaza sa aiba procesoare fabricate cu un proces de productie 7LPP, adica de 7nm, dar si cu un consum redus de energie, deci exista sanse ca si autonomia bateriei sa fie imbunatatita simtitor. Cei de la Samsung intentioneaza sa produca noi chip-uri si folosind un proces de fabricatie 5LPE, adica de 5nm, insa acestea nu vor ajunge in Samsung GALAXY S10 pentru ca deocamdata tehnologia necesara nu a fost finalizata de catre coreeni.

“Samsung Electronics, a world leader in advanced semiconductor technology, today announced that its strategic foundry collaboration with Arm will be expanded to 7/5-nanometer (nm) FinFET process technology. Based on Samsung Foundry’s 7LPP (7nm Low Power Plus) and 5LPE (5nm Low Power Early) process technologies, the Arm® Artisan® physical IP platform will enable 3GHz+ computing performance for Arm’s Cortex®-A76 processor.”

Samsung GALAXY S10 ar putea fi un “monstru” in performante daca va avea intr-adevar acest nou procesor de 3 GHz, iar din punctul meu de vedere, sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mari. Cei de la Samsung au inceput sa adopte strategiile Apple pentru productia de telefoane, iar asta incepe sa-i coste in ceea ce priveste vanzarile, asa ca in Samsung GALAXY S10 trebuie sa ofere noutati importante pentru a compensa pierderile in profit generate de seria actuala de telefoane mobile.