Performantele iPhone XS vin cu o Veste PROASTA si una BUNA

iPhone XS are performantele confirmate de noi benchmark-uri care ne arata ca noul chip A12 Bionic vine cu o veste buna si o veste proasta pentru clientii Apple.

iphone xs performante a12

iPhone XS, sau iPhone XS Max, deocamdata e greu de inteles care a fost testat, apare intr-un prim test de performante care confirma faptul ca pe de o parte performantele inregistreaza o crestere, dar si ca aceasca e mica. iPhone XS are un nou chip A12 Bionic integrat de catre compania Apple, acelasi fiind folosit in iPhone XS Max si iPhone XR, insa specificatiile sale vor fi usor diferite in ceea ce priveste cantitatea de memorie RAM.

iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR vor avea totusi exact acelasi procesor, acesta avand 6 nuclee si o frecventa de lucru de 2.49 GHz, ea fiind cu doar 100 MHz mai mare decat cea din chip-ul A11 Bionic al iPhone 11. Cresterea cu doar 100 MHz a frecventei de lucru a chip-ului A12 Bionic din iPhone XS aduce o crestere cu 10% a performantelor single-core, dar una de doar 5% pentru performantele multi-core, in unele cazuri aceasta fiind zero.

Performantele iPhone XS vin cu o Veste PROASTA si una BUNA

iphone xs performante a12 1

iPhone XS pare sa pastreze performantele iPhone X, care sunt oricum peste cele ale telefoanelor Android, cel putin in materie de putere de procesare, dar dincolo de asta se pare ca nu vor exista imbunatatiri. Partea buna este ca exista 4 GB RAM in cel putin iPhone XS Max, sanse mari fiind ca i iPhone XS sa aiba aceeasi cantitate, iPhone XR urmand a ramane cu doar 3 GB de memorie RAM si performante identice cu cele ale iPhone X.

iPhone XS va fi o mica/mare dezamagire din punct de vedere al performantelor in comparatie cu iPhone X, care nu e tocmai cel mai rapid smartphone din lume, in special pentru deschiderea aplicatiilor. E adevarat ca acel 1 GB RAM suplimentar va rezolva foarte multe probleme pentru iPhone XS, sau iPhone XS Max, insa e surprinzator sa vedem ca Apple nu mai cauta sa ofere cele mai puternice telefoane din lume, ci ceva aflat la limita minima a decentei.