iOS 12.1. Problema GRAVA Descoperita pe iPhone

iOS 12.1. Aceasta problema grava a fost descoperita pe telefoanele iPhone chiar in ziua lansarii actualizarii pentru sistemul de operare dedicat iDevice-urilor.

ios 12.1 problema cod acces

iOS 12.1. Lansarea facuta de catre compania Apple pentru telefoanele iPhone din intreaga lume aduce si o problema foarte serioasa care n-a fi trebuit sa mai existe in telefoane ata de scumpe. Mai exact, iOS 12.1 a fost lansat de catre cei de la Apple cu o vulnerabilitate care permite inlaturarea protectiei oferite de catre codul de acces, sau Face ID, astfel ca o persoana rau intentionata poate accesa lista de contacte a telefoanelor iPhone ale utilizatorilor.

iOS 12.1. In clipul video de mai jos aveti prezentata exploatarea telefoanelor iPhone pentru a accesa lista de contacte, asistentul personal Siri avand vulnerabilitatea serioasa care pune telefoanele in pericol. In baza a ceea ce ni se arata, iOS 12.1 dezvaluie numele contactelor, numerele de telefon ale acestora, adresele de email care sunt asociate cu ele, fie ca e vorba despre un Apple ID, sau altceva, totul trebuind sa fie in mod teoretic protejat de catre sistemul de operare.

iOS 12.1. Problema GRAVA Descoperita pe iPhone

iOS 12.1. Acest exploit a existat cu siguranta in versiunile beta ale sistemului de operare pentru iPhone, insa el a fost dezvaluit imediat dupa ce versiunea finala a sistemului de operare a fost lansata pe iPhone. Dupa cum puteti vedea, explotarea vulnerabilitatii din iOS 12.1 se poate face extrem de usor, orice persoana rau intentionata putand avea acces la un set de date personal, totul in doar cateva secunde dupa ce intra in posesia unul telefon iPhone.

iOS 12.1. Alte vulnerabilitati similare au fost prezentate cat timp aceasta actualizare a fost testata in versiune beta de catre compania Apple, insa se pare ca ele au fost rezolvate pana in momentul lansarii. Din pacate, nu chiar orice fel de problema poate fi rezolvata chiar atat de usor, asa ca daca folositi iOS 12.1 pe iPhone, atunci trebuie sa fiti atenti pentru ca s-ar putea sa va expuneti agenda de contacte persoanelor rau intentionate care vor sa o acceseze.

11 COMENTARII

  1. O fi vulnerabilitate, nu zic, dar ea se materializează când eventual îți lași telefonul , care e un obiect personal pana la urma, intr-un loc public ( ca acasă nu-i niciun pericol) la îndemâna oricui. Și întreb: cine face așa ceva..? Cu portofelul ai face asta?, ca n-are passcode…

  2. Cand vad kakati cu ochi care compara OS cu Android ma amuza rau ( numai un ratat vede androidu mare sistem, repetentilor, saracilor :))

  3. Asa e cand apple a declarat acum 4 ani ca se platesc aceste “probleme” gasite
    Asa devii cel mai sigur,cand implici tot globul pt bani

  4. La mine pe ip6s după update mi-a rămas un 1 notificare la setări dar nu am nici memoria full și nici alta actualizare