Android Q. Google ia NOI GESTURI din iPhone

Android Q. Google preia noi gesturi de la telefoanele iPhone pentru a modifica sistemul de control al telefoanelor, iata cat de mari sunt schimbarile pregatite.

Android Q gesturi

Android Q. O serie noua de gesturi sunt pregatite in momentul de fata pentru utilizatorii care vor instala viitoarea versiune a sistemului de operare in calculatoare dupa ce va fi oferita in mod oficial de catre Google. Cei de la Google pregatesc pentru Android Q noi gesturi pentru navigatie, care ar trebui sa imbunatateasca semnificativ experienta deutilizare a sistemului de operare, poate chiar aducand-o la un nivel similar cu ceea ce ofera iOS in momentul de fata.

Android Q. Prima schimbare substantiala pregatita de catre cei de la Google are legtura cu butonul Back, care urmeaza sa fie eliminat, in favoarea unui nou gest care ar permite actionarea acestei functii pentru interfata. Google a modificat in Android 9 butoanele de navigatie pe care utilizatorii le aveau in partea inferioara a ecranului, iar incepand cu Android Q va continua aceste modificari pentru a permite efectuarea de swipe-uri in locul apasarii unui buton Back.

Android Q va avea noi gesturi implementate de catre Google

Android Q gesturi iphone

Android Q. Cea de-a doua modificare are legatura cu multitasking-ul, un nou gest scurt de glisare spre dreapta deschizand aplicatia folosia anterior, ca in iOS, insa si cu o noua animatie, care face tranzitia mult mai usoara. In Android Q cei de la Google au reusit sa implementeze gestul si animatia intr-un mod foarte similar cu cel oferit de catre compania Apple pentru iOS, astfel ca utilizatorii care fac trecerea de la telefoanele iPhone, vor avea o experienta similara.

In Android Q, Google is experimenting with two major changes to Android Pie’s gestures: replacing the dedicated back button with a gesture and improving the fluidity of the “last app” transition animation. With the experimental gestures enabled in Android Q, you can swipe the pill to the left to go back. It seems that Google may be going for a more iPhone-like last app gesture animation. In Android Q, swiping right on the pill in any app lets you cycle to the previous app with a smooth transition.

Android Q. Anul trecut cei de la Google au preluat cateva schimbari pentru sistemul de control implementat in iPhone X de catre compania Apple, iar anul acesta continua si cu alte modificari, tot de la iOS. Se pare ca Google e destul de multumita de ceea ce a realizat compania Apple pentru iPhone cu sistemul de gesturi, iar incepand din 2019, si utilizatorii Android Q vor avea parte de o experienta similara pentru telefoane, bine, poate nu chiar toti cei cu telefoane

Android Q. Prezentarea noii versiuni a sistemului de operare urmeaza sa aiba loc in luna mai, lansarea versiunii publice fiind programata pentru august, insa cei cu telefoane Samsung, Huawei, etc, pot astepta actualizarea abia in 2020.