Profesor de Liceu CONDAMNAT pentru un iCloud Hack cu Poze NUD Furate

Un profesor de liceu din SUA a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea in urma celebrului iCloud Hack in care au fost furate poze nud cu vedete de la Hollywood.

profesor liceu condmnat icloud hack poze nud

Unii dintre voi probabil va amintiti de acel iCloud hack din 2014, in care au fost furate poze nud cu vedete de la Hollywood, cateva mii aparand pe internet, impreuna cu zeci de clipuri video. FBI-ul a investigat infractiunile comise atunci pentru a dezvalui acele poze nud cu vedetele de la Hollywood, iar in ultimii ani diverse persoane au fost condamnate.

Acum vorbim despre un fost profesor de liceu din Virginia, acesta fiind condamnat la 34 de luni de inchisoare pentru ca a accesat conturile iCloud, Yahoo, Facebook a peste 200 de persoane. Printre ele se numarau atat oameni obisnuiti, cat si vedete de la Hollywood, iar desigur ca a extras inclusiv poze nud cu unele dintre persoane.

Profesor de Liceu CONDAMNAT pentru un iCloud Hack cu Poze NUD Furate

Profesorul a reusit sa obtina acces la backup-urile iCloud ale victimelor, furand poze si clipuri video, insa accesul a fost obtinut prin atacuri de tip phishing. El a contrafacut mail-uri care pareau sa vina de la Apple, si a obtinut datele de logare ale victimelor, insa in alte situatii a reusit sa obtina parolele raspunzand la intrebarile de securitate ale conturilor cu date preluate de pe paginile Facebook ale victimelor.

According to court documents, Christopher Brannan, 31, intentionally accessed without authorization Internet and email accounts, including Apple iCloud, Yahoo!, and Facebook accounts, and obtained complete iCloud backups, photographs, and other private information belonging to more than 200 victims, including both celebrities and non-celebrities.

Apple nu a recunoscut vreodata ca iCloud a fost spart, iar autoritatile n-au sustinut asta in vreunul dintre procesele in care au adus inculpatii in fata instantelor de judecata. S-ar parea ca in mai toate cazurile a fost vorba despre atacuri de tip phishing, sau social engineering, adica accesarea conturilor prin schimbarea parolelor folosind intrebarile de securitate si raspunsuri luate prin analizarea retelelor de socializare.