GRAVE PROBLEME de Securitate Gasite in Retelele 4G

Retelele 4G au descoperite grave probleme de securitate de catre cercetatori, din pacate toti oamenii sunt afectati de catre existenta lor in lumea reala.

retele 4g probleme

Retelele 4G sunt raspandite in intreaga lume, si reprezinta principala modalitate prin care oamenii vorbesc la telefon, sau navigheaza pe internet, in marile orase, insa din pacate au foarte multe probleme serioase. Mai exact, conform unor informatii furnizate recent de catre experti in securitate informatica, nu mai putin de 36 de vulnerabilitati au fost descoperite in cadrul software-ului folosit de catre turnurile de telefonie pentru retelele 4G actuale.

Retelele 4G sunt afectate de probleme din cauza carora oamenii pot fi deconectati de la retele pentru a fi interceptati de catre altii, in timp ce altele permit inclusiv analizarea traficului de internet facut de catre oameni. Problema si mai mare este ca turnurile de telefonie folosite in tandem de catre mai multi operatori pentru retelele 4G pot crea probleme diverse pentru acestia, vulnerabilitatile putand fi multiple si extrem de diversificate, afectand clientii.

GRAVE PROBLEME de Securitate Gasite in Retelele 4G

Retelele 4G au an de an descoperite vulnerabilitati care le permit hackerilor sa intercepteze apelurile telefonice, sau sa monitorizeze traficul de date, insa acum vorbim despre unul dintre cele mai mari numere prezentate vreodata. Nu toate vulnerabilitatile care exista in retelele 4G pot fi exploatate usor de catre hackeri, insa cele care pot fi exploatate reprezinta o mare problema, deoarece oamenii nu e mai pot simti in siguranta nici macar cand folosesc aceasta tehnologie.

Researchers have discovered a collection of flaws in the Long-Term Evolution (LTE) standard, which could allow an attacker to send spoof messages and intercept data traffic. A team with the Korea Advanced Institute of Science and Technology Constitution (KAIST) have discovered 51 vulnerabilities with the 4G standard, including 15 known issues and 36 previously undiscovered flaws.

Retelele 4G sunt foarte folosite la nivel global inainte de a se face trecerea spre 5G, numarul acestora crescand exponential in urma investitiilor masive facute de catre operatorii de telefonie mobila in ultimii ani. Din pacate, aceste vulnerabilitati ale retelelor 4G nu pot fi rezolvate usor, astfel ca oamenii sunt obligati sa le foloseasca in continuare cu toate problemele care exista, si sa spere ca nu vor fi afectati intr-o foarte mare masura de ceea ce ramane exploatabil pentru hackeri.