Android Q. Schimbarea OBLIGATORIE Luata de la iPhone

Android Q. O schimbare foarte importanta a fost anuntata de catre compania Google, ea fiind luata de la iPhone, si va deveni obligatorie pentru producatorii de telefoane.

Android Q gesturi control

Android Q. O noua functie foarte importanta a fost lansata de catre compania Google pentru telefoanele care vor avea aceasta versiune a sistemului de operare preinstalata de catre producatori, si ea vine direct de la telefoanele iPhone. Mai exact, cei de la Google au preluat de la iPhone X/iPhone XS noile gesturi de control pentru telefoane mobile, iar in Android Q ele vor deveni obligatorii pentru toti producatorii de telefoane, deci toata lumea le va avea.

Android Q. Cei de la Google schimba intregul sistem de control al interfetei sistemului de operare la doar un an dupa ce a facut o alta schimbare importanta, insa pe care utilizaatorii nu au agreat-o, si au criticat-o cu fiecare ocazie. Inlocuirea sa este facuta cu sistemul de control din interfata iPhone X/iPhone XS, cei de la Google considerand ca Apple a facut o treaba mult mai buna, asa ca Android Q va beneficia de el, si il are impus pentru toti producatorii.

Android Q. Schimbarea OBLIGATORIE Luata de la iPhone

Android Q. Aceasta schimbare de interfata a celor de la Google ar trebui sa fie impusa inclusiv pentru Samsung, Huawei, si alti producatori care ofera solutii proprii de navigare prin interfetele telefoanelor pe care le vand in lumea intreaga. Cei de la Google nu au facut referire expresa la acest lucru, dar e foarte posibil sa-i oblige pe toti partenerii care folosesc Android Q sa implementeze acest sistem de control pentru a exista ceva unificat pentru toate telefoanele mobile.

Android Q. Google simplifica si dezvoltarea de aplicatii pentru sistemul sau de operare, deoarece simplificarea sistemului de control pentru interfata ii va ajuta pe dezvoltatori sa piarda mai putin timp creand aplicatiile epntru telfeoane si tablete. Desigur ca dezvoltatorii vor trebui sa creeze ceva nou pentru aplicatiile pe care le vor lansa dupa aparitia Android Q, dar din acel punct lucrurile ar trebui sa devina mult mai simple pentru toata lumea.

Android Q. Lansarea oficiala a sistemului de operare urmeaza sa aiba loc in aceasta vara, insa intre timp versiuni beta vor fi disponibile pentru o gama variata de telefoane mobile de la diversi producatori.

Articolul precedenteMAG. MII de Resigilate, Preturi de la 3 LEI
Articolul următor10 Mai 2019 – Wallpaper pentru iPhone, iPod si iPad
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.