Windows 10. Schimbare URIASA pentru Aplicatii

Windows 10. O schimbare foarte importanta pentru aplicatii este facuta de catre compania Microsoft, recunoscand intr-un final marea greseala pe care a facut-o.

Windows 10 aplicatii universale

Windows 10. Dupa ani si ani de zile in care compania Microsoft a incercat sa se impuna in fata utilizatorilor care au calculatoare, americanii au ajuns intr-un final in punctul in care au decis sa puna capat eforturilor. Mai exact, cei de la Microsoft au decis ca nu vor mai obliga utilizatorii Windows 10 sa instaleze aplicatii UWP (Universal Windows Platform), prin intermediul Microsoft Store, deci o vor putea face si fara a accesa efectiv magazinul celor din Redmond.

Windows 10. Microsoft isi schimba strategia cu privire la aplicatii, si spune ca acelea care sunt listate in cadrul Microsoft Store trebuie privite doar ca fiind mai sigure, si verificate de catre compania americana, dar nimic mai mult. Ei spun ca utilizatorii pot avea in mod diferit incredere in aplicatiile pe care le instaleaza pentru Windows 10, astfel ca ar trebui sa aiba libertatea de a instala aplicatii de oriunde doresc, fara a fi obligati sa fie limitati doar la Microsoft Store, asa cum se intampla in trecut.

Windows 10. Schimbare URIASA pentru Aplicatii

Windows 10. Microsoft a decis la un moment dat ca obligarea clientilor sa instaleze aplicatii universale doar prin Microsoft Store este o decizie foarte buna, dar pe masura ce timpul a trecut si lumea nu s-a conformat, opiniile s-au schimbat. Au trecut aproape 4 ani din momentul in care aceasta schimbare a fost impusa de catre compania Microsoft, dar cei care au Windows 10 se vor bucura totusi de o experienta imbunatatita pentru a instala aceste aplicatii universale in calculatoare.

The Store is about commerce. It’s another channel for distribution… You can trust apps differently. They don’t need to be in the Store. People really just want to know if Microsoft considers an app good. By the time we are done, everything will just be called ‘Windows apps.

Windows 10. Dezvoltatorii trebuie sa faca aplicatii universale in format separat de cele Win32, iar asta a creat foarte multe batai de cap, multi dezvoltatori luand decizia de a nu-si bate capul cu versiuni separate. Desigur ca Microsoft a ajuns intr-un final la concluzia ca decizia a fost una stupida, si vrea sa ofere inclusiv pentr cele Win32 posibilitatea de a fi universale, dar nu se stie in ce versiune a Windows 10 ar putea fi oferita aceasta functionalitate de catre americani.

Windows 10. Nu se stie sigur nici daca obligativitatea de a folosi Microsoft Store pentru instalarea de aplicatii universale va fi eliminata cu May 2019 Update, dar in momentul de fata cam orice pare posibil.