Windows 10 Testeaza o NOUA Functie GROZAVA pentru Calculatoare

Windows 10 testeaza o noua functie grozava pentru utilizatorii de calculatoare din intreaga lume, iata ce urmeaza sa ofere in viitorul foarte apropiat.

Windows 10 fara parole

Windows 10 are in momentul de fata in plin proces de testare o noua functie grozava pentru calculatoarele din intreaga lume, si vorbim despre ceva ce oricine ar vrea sa poata folosi in cadrul sistemului de operare. Mai exact, cei care folosesc Windows 10  in viata de zi cu zi vor avea in curand posibilitatea de a renunta complet introducerea manuala a parolelor, iar asta deoarece sistemul de operare urmeaza sa automatizeze acest proces.

Windows 10 are aceasta functie implementata in cea mai recenta versiune lansata pentru cei care testeaza versiunile beta, acestia putand sa se logheze in cadrul sistemului de operare fara a introduce vreo parola. Sistemul de recunoastere faciala Windows Hello din Windows 10 va permite logarea in calculator, in timp ce parola va fi dezactivata, ideea in sine simplificand foarte mult procesul de accesare a datelor din calculatoare.

Windows 10 Testeaza o NOUA Functie GROZAVA pentru Calculatoare

Windows 10 fara parole logare

Windows 10 va permite deblocarea calculatorului folosind fie recunoasterea faciala, fie folosind o amprenta, fie un PIN, fie un stick USB care are un fisier special ce permite deblocarea calculatorului. Windows 10 ii va invata pe utilizatori si cum sa activeze sistemul Windows Hello, astfel ca oricine va avea posibilitatea de a-si debloca oricand calculatorul folosind o metoda mult mai simpla decat introducerea unei parole la fiecare deschidere.

Windows 10 are activata aceasta functionalitate pentru un numar redus de testeri, insa oricum, avand in vedere ca e nevoie de o camera, cititor de amprente, etc, numarul celor care o pot folosi este oricum destul de redus. Era mult mai interesant daca Windows 10 ar fi permis deblocarea folosind un telefon, mai ales daca era detectat automat cand ne apropiam de calculator, dar probabil ca vom avea si asta la un moment dat disponibil.

Windows 10 are deocamdata in plin proces de testare aceasta functionalitate, si nu se stie exact cand ar urma sa fie oferita in versiune finala, asa ca este nevoie de foarte multa rabdare pana la aparitia sa.