Android Q. Functia EXCLUSIVA la care NU s-a Gandit Apple

Android Q. O functie exclusiva la care Apple nu s-a gandit a fost implementata de catre compania Google pentru sistemul sau de operare pentru telefoane.

Android Q accident

Android Q. O noua functie exclusiva pentru sistemul de operare al companiei Google va fi lansata in perioada urmatoare, si ea va aduce o schimbare foarte importanta, de care foarte multi dintre utilizatori se vor putea bucura. Mai exact, pentru Android Q compania Google ar intentiona sa implementeze un sistem special care ar detecta momentul in care o masina este implicata intr-un accident, si se rastoarna, putand apela automat serviciile de urgenta.

Android Q. Noua functie a fost descoperita in codul sursa al sistemului de operare pe care compania Google il testeaza in momentul de fata, ea incercand sa gaseasca noi solutii software pentru a-si tine utilizatorii in siguranta. O aplicatie speciala numita “Safety Hub” ar urma sa aiba integrata aceste functii speciale care s-ar regasi in Android Q, si alte versiuni viitoare ale sistemelor de operare pe care cei de la Google intentioneaza sa le lanseze pentru clienti.

Android Q. Functia EXCLUSIVA la care NU s-a Gandit Apple

Android Q. In baza a ceea ce s-a descoperit acum, functia ar fi una exclusiva pentru telefoanele din seria Pixel, iar asta inseamna ca restul utilizatorilor de telfeoane Android n-ar beneficia de ceea ce le poate oferi ea. Pe de alta parte, functia gasita in Android Q este destul de similara cu ceea ce ofera compania Apple pentru Apple Watch, care e capabil sa detecteze daca o persoana a cazut, si sa apeleze serviciile de urgenta.

Android Q Beta 3 features a new Google app called “Safety Hub” with the package name com.google.android.apps.safetyhub. The functionality from this app is Pixel-exclusive, as is made evident with the Manifest declaration. While the strings hint towards automatic detection of a car crash, it is unclear how exactly such detection would be achieved.

Android Q. Diversi senzori din interiorul unui telefon mobil ar fi folositi pentru a detecta daca utilizatorul este implicat intr-un accident de masina, iar apelarea serviciilor de urgenta ar fi urmatorul pas logic in aceasta situatie. Daca Apple are o functie care detecteaza cand un utilizator cade cu un Apple Watch la mana, Google a mers mai departe, si detecteaza accidentele de masina, sau cel putin asta spune Android Q.

Android Q. Nu se stie cand ar putea fi disponibila in mod oficial aceasta functionalitate pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa e destul de clar ca se lucreaza in mod activ la ea in momentul de fata.