Android Q. Functia pe care o VREAU in iPhone (VIDEO)

Android Q. O functie foarte importanta pe care o vreau in iPhone a fost implementata si confirmata oficial de catre compania Google, iata ce schimbare mare aduce.

Android Q desktop mode

Android Q. O noua functie foarte importanta a fost implementata in noua versiune a sistemului de operare de catre compania Google, si aduce o schimbare uriasa pentru toti utilizatorii de telefoane si tablete. Mai exact, Android Q are implementat un mod special de functionare, care permite proiectarea unei interfete de calculator pe un monitor, telefoanele mobile putandu-se transforma in adevarate PC-uri, ceva similar fiind oferit in Samsung GALAXY S10, sau Huawei P30 PRO.

Android Q. Spre deosebire de Samsung si Huawei, cei de la Google implementeaza functionalitatea la nivel de sistem de operare, iar asta inseamna ca va fi oferita nativ pentru toti dezvoltatorii de aplicatii. Deocamdata Android Q are implementat acest sistem intr-un mod destul de limitat, cei de la Google evitand sa spuna prea multe in legatura cu el pentru ca nu e 100% pregatit pentru lansare, dar simpla sa prezenta, si mentionarea intr-un eveniment oficial sugereaza ca va fi lansat.

Android Q. Functia pe care o VREAU in iPhone (VIDEO)

Android Q. Ideea de a transforma un smartphone intr-un calculator este ceva ce astept de ani de zile de la compania Apple, insa din pacate americanii refuza sa mearga pe acelasi drum pe care cei de la Google au ales sa mearga. iOS ar putea avea un desktop mode implementat, asa cum este in momentul de fata oferit in versiune limitata in sistemul de operare Android Q, dar e nveoie si ca Apple sa gaseasca o metoda buna de a oferi totul pentru clienti.

Android Q. Google deocamdata e aproape de a face asta, iar dezvoltatorii vor avea o serie de API-uri speciale pe care le vor putea implementa in aplicatii astfel incat sa permita folosirea lor intr-un mod cat usor in desktop mode. Chiar si asa, daca Google va decide sa ofere in mod oficial aceasta functie pentru Android Q in vara, va fi nevoie de ceva timp pentru ca dezvoltatorii sa implementeze API-urile in aplicatii, deci utilizatorii nu se vor bucura chiar imediat de noutati.

Android Q. Dupa cum arata lucrurile, Google va oferi ceea ce foarte multa lume isi doreste de ceva vreme, si poate ca Apple va merge pe acelasi drum deasemenea, candva.