Gaura Neagra. SOC pentru Astronomi, Descoperirea ULUITOARE

Gaura Neagra. Un soc pentru astronomi a venit in urma unei descoperiri incredibile din univers, care ascunde un mister extrem de greu de deslusit de catre ei.

Gaura Neagra. SOC pentru Astronomi, Descoperirea ULUITOARE

Gaura Neagra. La doar cateva zile dupa ce au descoperit faptul ca o stea a fost complet inghitita complet, astronomii au parte de o noua dezvaluire, cel putin la fel de uimitoare precum prima. Mai exact, ei au cautat si o sursa pentru semnalele pe care le-au primit de la gaura neagra in urma evenimentului, insa nu au descoperit nimic care sa le confirme ca evenimentul a fost ceea ce au crezut ei, sau ceva mai important.

Gaura Neagra. Desi cercetatorii au descoperit unde gravitationale care confirmau faptul ca o stea a fost “inghitita”, n-au inregistrat si emisii electromagnetice care sa diferentieze acest eveniment de altul uluitor. Acum cercetatorii spun ca e posibil ca de fapt o gaura neagra sa se fi intersectat cu alta, iar cele doua sa se combine intr-un spectacol impresionant pentru univers, ceva ce pana acum cercetatorii n-au mai vazut.

Gaura Neagra. SOC pentru Astronomi, Descoperirea ULUITOARE

Gaura Neagra. Undele gravitationale detectate de catre astronomi provin de la doua surse ale caror mase sunt de 5 ori si respectiv trei ori mai mari decat ce a soarelui din sistemul nostru solar. Cercetatorii au presupus ca una dintre surse este o gaura neagra, si cealalta o stea, deoarece nu cunosc vre gaura neagra care sa aiba o masa mai mica 5 ori fata de masa soarelui, dar in univers orice este posibil, asa ca nu ar fi exclus ca ei sa fi gresit.

“A nu vedea ceva lasă această ambiguitate. Va trebui să așteptăm câteva luni până când LIGO și VIRGO își publică rezultatele finale, dar suspiciunea mea este că [identitatea acestei detectări] va rămâne ambiguă.”

Gaura Neagra. Un eveniment de acest gen ar transforma o stea neutronica intr-o roca a carei masa este foarte mare, dar care ar avea si emisii electromagnetice foarte mari, un eveniment de acest gen fiind numit kilonova. Lipsa semnalului electromagnetic nu este o dovada clara a faptului ca gaura neagra s-ar fi combinat cu alta, ci doar ca el inca nu a fost detectat si ca trebuie urmarit cu mai multa atentie acest eveniment.

Gaura Neagra. Indiferent de situatie, Pamantul nu este afectat in vreun fel de acest eveniment, deci totul este o simpla dovada pentru ceea ce se poate intampla in vastul univers din care facem parte.