Politia deja se PLANGE de Raportarea Radarelor in Google Maps

Politia a inceput deja sa se planga in legatura cu raportarea radarelor prin intermediul Google Maps, iata ce probleme serioase ridica autoritatile.

Politia PLANGE Raportarea Radarelor Google Maps

Politia a inceput deja sa se planga din cauza noii functii a Google Maps care permite raportarea radarelor fixe si mobile, asa cum era de asteptat, desi functia e disponibila de foarte mult timp si in Waze. Nu vorbim deocamdata despre politia din Romania, ci despre cea din SUA, care a emis un comunicat de presa, printr-o organizatie proprie, in care se plange de faptul ca Google Maps permite acum si raportarea radarelor de pe sosele.

Politia din SUA spune ca nu exista motive “morale, etice, sau legale” pentru a exista in Google Maps o optiune de a raporta existenta masinilor de politie care stau cu radare, sau care pur si simplu monitorizeaza ceva. Politia sustine ca se teme pentru siguranta ofiterilor sai, sau a comunitatilor, insa dupa atatia ani in care Waze are asta si nu s-a intampalt nimic, politia s-a trezit abia dupa ce functia a fost implementata in Google Maps.

Politia deja se PLANGE de Raportarea Radarelor in Google Maps

Politia sustine ca aceasta functie ii poate ajuta pe teroristi, sau membrii clanurilor de crima organizata sa marcheze locatiile in care se afla politisti pentru a ii ataca, sau pentru a ii evita cand desfasoara activitati infractionale. Realitatea este ca in SUA problemele acestea exista si sunt foarte serioase, iar Google Maps poate fi folosita de catre aceste tipuri de persoane in scopuri extrem de periculoase, care pot pune in pericol viata oamenilor.

“NSA susține aplicația Google Waze, dar se opune în mod enfatic funcției de localizare a poliției din App. Nu există niciun motiv moral, etic sau legal pentru a avea butonul de localizare al poliției în aplicație. Îngrijorările noastre sunt pentru siguranța ofițerilor și siguranța comunității. Văzuții pot folosi această caracteristică pentru a evita aplicarea legii sau pentru a găsi oamenii legii pentru a efectua posibile acte de violență împotriva acelui ofițer. Suntem îngrijorați că teroriștii, grupurile de criminalitate organizată și bandele vor găsi acest instrument un instrument valoros pentru a-și continua activitățile ilegale.”

Politia din SUA e prima care se plange, insa e posibil ca si din Europa sa auzim plangeri similare, si nu lamentari ca ale celor de la Politia Romana privind radarele, ci privind situatii serioase, precum actele de terorism. Daca in Romania nu se prea pune problema actelor teroriste, in Franta, Marea Britanie, Belgia, Germania, etc, exista probleme de acest gen, iar Google Maps ii poate ajuta pe teroristi sa evite politia multumita acestei functii.

Politia ar putea cere in SUA interzicerea acestor functii din Google Maps, sau Waze, ceea ce e perfect posibil sa se intample, insa in Romania e improbabil sa vedem altceva decat plangeri.