Gaura Neagra ASCUNSA Descoprita SURPRINZATOR de Cercetatori

Gaura Neagra ASCUNSA

Gaura Neagra. Cercetatorii americani au anuntat ca au descoperit in mod complet surpinzator una ascunsa in univers pana in momentul de fata, iar totul a dat complet peste cap ceea ce se stia pana acum. Aceasta gaura neagra a fost descoperita de catre cercetatori folosind o noua metoda de detectie, mai exact prin analizarea felului in care ele influenteaza lumina care este emanata de catre stelele din jurul lor in univers.

Gaura Neagra. Dupa cum prea bine stiu unii, aceste fenomene din univers “inghit” lumina care ajunge in preajma lor, deci nu pot fi observate in mod direct, astfel ca acum cercetatorii au gasit o metoda noua de a le detecta. Mai exact, cercetatorii au folosit date adunate prin spectroscopie pentru a detecta o gaura neagra care este tat de bine ascunsa incat nu a putut fi localizata timp de ani si ani de zile de catre cercetatori.

Gaura Neagra ASCUNSA Descoprita SURPRINZATOR de Cercetatori

Gaura Neagra. Pentru a o localiza pe aceasta, cercetatorii au observat o schimbare Doppler in ceea ce priveste stelele, si au comparat emisiile de lumina pe care acestea le-au generat de-a lungul timpului. Analizand cum a crescut si cazut lumina pentru un set de stele de-a lungul timpului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o gaura neagra se afla in apropirea lor si bloca lumina care putea fi vazuta de la distante mari din univers.

“Pentru a localiza o gaură neagră ascunsă, oamenii de știință s-au uitat la deplasarea Doppler a stelelor și au comparat acest lucru cu luminozitatea lor în timp. O schimbare semnificativă Doppler poate indica o sursă puternică de gravitație și atunci când luminozitatea unei stele urcă și coboară într-un model stabilit, asta sugerează că există un obiect mare care orbitează steaua care uneori îi blochează lumina. Luate împreună, acești doi indicatori sugerează prezența unei găuri negre.”

Gaura Neagra. Tehnica folosita de catre cercetatori este surprinzatoare, insa se bazeaza intr-o foarte mare masura pe “ghicit”, adica ei au analizat schimbari in evolutia stelelor si au tras o concluzie in baza lor. Tot in baza acestor analize, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acea gaura neagra ar fi avut o masa de cam trei ori mai mare decat cea a Soarelui nostru, ceea ce nu este foarte usor de observat in mod obisnuit.