Planeta Saturn: MISTERUL FARA Explicatie de la Cercetatori

Planeta Saturn are un plan foarte complex dezvaluit de catre cercetatori, acestia incercand sa desluseasca un mister pe care il analizeaza de peste 15 ani.

Planeta Saturn mister

Planeta Saturn este in momentul de fata principala planeta spre care foarte multi cercetatori au inceput sa isi indrepte atentia, iar asta pentru ca ei vor sa descopere cat se poate de multe despre planeta, dar si lunile sale. Separat de faptul ca analizeaza informatii cu privire la ceea ce se afla pe planeta Saturn, cercetatorii vor deasemenea sa descopere si daca pe luna Titan de langa aceasta exista cumva vreo delta, sau poate mai multe, din moment ce exista unele acumulari mari de apa.

Planeta Saturn nu are viata confirmata pe suprafata sa, si nici cu apa nu sta prea bine, astfel ca acum cercetatorii se concentreaza pe luna Titan ca o posibila sursa pentru existenta vietii pe planeta indepartata. Agentia spatiala europeana este cea care analizeaza luna Titan de langa planeta Saturn, iar asta pentru ca acolo e descoperit deocamdata singurul loc din sistemul solar in care ploua, dar vorbim despre gaz metan si etan, nu despre apa.

Planeta Saturn: MISTERUL FARA Explicatie de la Cercetatori

Planeta Saturn ar putea avea deasemenea una, sau un intreg circuit de delte, insa cercetatorii spera ca pe Titan sa gaseasca misterele pe care le cauta, iar asta pentru a vedea si evolutia lunii. Ei se asteapta ca informatiile care sunt acunse pe luna Titan de langa planeta Saturn sa contina sedimente care sa le dezvaluie felul in care s-au format acele acumulari de apa, dar poate si felul in care a evoluat corpul cosmic din momentul crearii sale si pana in momentul de fata.

“Pe Titan, dacă delte sunt acolo, sedimentele sunt acolo și dețin recordul climatului Titan. Acolo jos, moleculele organice s-ar putea amesteca în oceanul cu apă lichidă sau în microfoane cu saramură în gheață adâncă și ar putea crea un habitat potențial pentru viața adâncă în Titan. “

Planeta Saturn este analizata de catre NASA cu sonda Cassini, iar luna Titan este analizata cu o sonda a europenilor care are denumirea Huygens, ambele trimitand date catre pamant de peste 15 ani de zile. In toata aceasta perioada cercetatorii n-au reusit totusi sa descopere daca pe luna Titan de langa planeta Saturn exista, sau nu, vreo delta cu acumulari de lichide, si nici nu au cum sa faca vreo explorare pana cand nu trimit un robot care sa se miste pe suprafata.

Planeta Saturn a redevenit recent interesanta pentru cercetatori, la fel ca si Jupiter, sau Soarele, toate urmand a avea noi misiuni de explorare trimise de catre NASA, sau Agentia Spatiala Europeana.