DACIA Logan 3: Oficial, Ultimul Model fara Uriasa Schimbare

DACIA Logan 3 viteza

DACIA Logan 3 urmeaza sa fie ultimul model al producatorului roman care va veni fara o schimbare extrem de importanta care a fost confirmata in mod oficial de catre cei de la Renault. Mai exact, dupa ce Volvo a decis sa limiteze viteza masinilor sale la 180 km/h pentru toate modelele noi puse in vanzare, cei de la Renault au anuntat ca vor face acelasi lucru, inclusiv pentru Dacia, iar DACIA Logan 3 va fi ultimul model de sedan care nu va avea viteza limitata.

DACIA Logan 3 nu este singura masina pe care o produce Dacia si in care se va impune aceasta schimbare, iar asta pentru ca inclusiv Sandero 3, Duster, Lodgy/MCV, Bigster vor avea vitezele limitate la 180 km/h. Volvo a luat aceasta decizie pentru a le oferi clientilor mai multa siguranta cand isi conduc masinile, iar Renault si Dacia actioneaza la fel, anuntul venind la o saptamana dupa ce DACIA Logan 3 a obtinut doar doua stele la testele de siguranta Euro NCAP.

DACIA Logan 3: Oficial, Ultimul Model fara Uriasa Schimbare

DACIA Logan 3 nu prea a fost facuta oricum sa atinga viteze atat de mari, ca de fapt oricare alta dintre masinile celor de la DACIA, in timp ce Renault vinde totusi modele si cu motoare mai puternice. In ciuda acestui lucru, ideea de limitare a vitezei intr-o masina va fi vazuta de unii cu nepasare, de altii ca o masura care nu era oricum necesara, insa chiar si asa, DACIA Logan 3 va ramane ultimul model fara limitatot de viteza la 180 km/h, in timp ce DACIA Logan 4 il va avea.

DACIA Logan 3 cu motorul cel mai puternic ar trebui sa atinga viteze de 180 km/h in momentul de fata, la fel ca si Duster, sau Sandero, dar in afara de Germania, nu ai unde sa circuli legal in Europa cu asemenea viteze. In aceasta idee, limitarile impuse de catre producatorii auto au menirea de a ii “tine in frau” pe putinii care ating asemenea viteze in Germania, sau alte tari, astfel ca vasta majoritate a clientilor n-ar trebui sa fie deranjati de ele.

DACIA Logan 3 a fost lansata in prima parte a acestui an, iar un nou model de sedan nu e asteptat in urmatorii ani, insa cand va veni, va avea mai mult ca sigur limitator de viteza la 180 km/h, acestea urmand a fi montate din 2020.