DACIA Logan 3: Important Anunt OFICIAL Publicat de Renault

DACIA Logan 3 termen

DACIA Logan 3 este una dintre cele mai importante modele de masini care au fost lansate de catre DACiA pentru clientii sai din Romania in cursul acestui an, si a fost sursa unei revolutii importante pentru viitorul companiei. Mai exact, DACIA Logan 3 a fost prima masina a celor de la DACIA care a fost lansata fara motoare diesel dupa foarte multi ani in care compania romaneasca a avut comenzi multe pentru aceste tipuri de motoare de la clienti.

DACIA Logan 3 ar putea fi si primul sedan al celor de la DACIA si Renault care va fi vandut intr-o versiune hibrida, iar asta pentru ca Jogger va fi lansata cu un asemenea tip de motor in anul 2023. Ceea ce DACIA Logan 3 nu ar urma sa fie este ultimul sedan al DACIA care vine cu motoare pe combustie interna, iar asta pentru ca Renault vrea sa se opuna tentativei Comisiei Europene de a intrezice productia de motoare diesel si pe benzina incepand cu anul 2035.

DACIA Logan 3: Important Anunt OFICIAL Publicat de Renault

DACIA Logan 3 ar fi urmat sa fie ultimul sedan cu motoare pe combustie interna pentur modelele de generatie a 4-a ar fi trebuit sa apara undeva aproape de 2035 si era greu de crezut ca urmau sa mai aiba motore de acest gen. Renault nu e singura companie care ar vrea ca motoarele pe combustie interna sa nu fie intrezise din 2035, cei de la Skoda fiind intr-o situatie similara, ei beneficiind si de ajutorul premierului Cehiei, care e deasemenea hotarat sa se opuna acestei schimbari.

“Vom lupta pentru a menține vie mașina hibridă după 2034-2035, deoarece în actuala propunere a UE interzicem complet motoarele cu ardere internă. „Și pentru a adăuga:„ Credem că aceasta nu este abordarea corectă. Prin urmare, vom lupta pentru a veni cu un mod mai fluid de a face lucrurile și pentru a păstra o proporție de hibrizi până în 2040. a spus Renault.”

DACIA Logan 3 ar putea fi ultimul model cu propulsie exclusiva pe motoare cu combustie interna, iar asta pentru ca planul Renault este de a putea face in continuare hibride pana in 2040, trecand dupa aceea exclusiv la masini electrice. Daca planul Renault si al Cehiei va reusi, atunci DACIA Logan 3 va fi ultima masina cu motoare doar pe benzina, Logan 2 fiind ultima cu motoare diesel, iar generatia urmatoare va oferi combinatii de motoare pe benzina si curent electric.

DACIA Logan 3 a fost lansata in 2021 si va fi cel mai probabil minim 10 ani pe piata, deci prin 2032/2033 am putea vedea seria inlocuitoare, probabil direct cu propulsie hibrida, avand in vedere termenul de 2035 de eliminare a motoarelor pe combustie interna.