Gaura Neagra: VIDEO Incredibil al NASA, Cum Distruge o Stea

Gaura neagra este unul dintre cele mai periculoase si inca necunoscute complet obiecte din univers, iar cei de la NASA ne arata astazi cat de puternic poate fi un asemenea tip de obiect, si cum poate distruge o stea. Animatia din clipul video de mai sus ne arata procesul prin care o gaura neagra poate distruge o stea care se apropie prea mult de ea, si aceste lucruri se intampla in mod constant in vastul univers, chiar daca noi nu aflam despre ele.

Gaura neagra dezintegreaza o stea intr-o perioada destul de lunga de timp, iar asta pentru ca tot ceea ce vedeti mai sus este prezentat intr-o forma accelerata, procesul in sine petrecandu-se in foarte multi ani. Chiar si asa, o gaura neagra poate distruge orice fel de obiect care se apropie de ea, chiar si o alta gaura neagra, insa aici vorbim despre o combinare, nu despre o dezintegrare care se intampla in cazul oricaror stele, sau planete, din univers.

Gaura Neagra: VIDEO Incredibil al NASA, Cum Distruge o Stea

Gaura neagra distruge o stea, sau o planeta, din cauza fortelor gravitationale care sunt exercitate asupra obiectelor care se apropie de ea, acestea fiind diferite pe intreaga intindere a obiectelor. Aceasta diferenta in felul in care fortele gravitationale lovesc suprafata planetelor si stelelor care se apropie de o gaura neagra a dus la crearea foarte multor evenimente de acest gen, care fac uitate obiectele care au ajuns in apropierea unei gauri negre.

“Ce se întâmplă dacă o stea se apropie prea mult de o gaură neagră? Gaura neagră o poate rupe – dar cum? Problema nu este atracția gravitațională ridicată – diferența de atracție gravitațională de-a lungul stelei creează distrugerea. În videoclipul animat prezentat care ilustrează această dezintegrare, vedeți mai întâi o stea care se apropie de gaura neagră. Creșterea vitezei orbitale, atmosfera exterioară a stelei este distrusă în timpul apropierii celei mai apropiate. O mare parte din atmosfera stelei se dispersează în spațiul adânc, dar unele continuă să orbiteze gaura neagră și formează un disc de acumulare. Animația vă duce apoi în discul de acumulare în timp ce priviți spre gaura neagră. Inclusiv efectele vizuale ciudate ale lentilelor gravitaționale, puteți vedea chiar și partea opusă a discului. În cele din urmă, priviți de-a lungul unuia dintre jeturile expulzate de-a lungul axei de rotire. Modelele teoretice indică faptul că aceste jeturi nu numai că expulză gazul energetic, ci creează neutrini energetici – dintre care unul ar fi putut fi văzut recent pe Pământ.”

Gaura neagra lasa in urma distrugere completa, si asta se vede in toate particulele care sunt aruncate in univers la distante foarte mari, impreuna cu radiatii, perceptibile inclusiv de pe Pamant, in anumite cazuri. Evenimentele de acest gen ii ajuta pe oamenii de stiinta sa si detecteze o gaura neagra, iar asta pentru ca in mod normal ele sunt invizibile pentru telescoapele de pe Pamant, insa multumita acesuti tip de evenimente le putem vedea.

Gaura neagra ramane unul dintre cele mai misterioase obiecte din univers, nu doar pentru cei de la NASA, ci pentru intreaga lume, iar asta pentru ca e imposibil de explorat deocamdata una.