Valeriu Gheorghita: Avertisment, Pericolul Serios in Valul 4

Valeriu Gheorghita Avertisment Pericolul Serios Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite un avertisment extrem de important pentru romanii din toata tara in plin val 4 de infectari cu Coronavirus, iar din pacate vorbim despre o problema foarte serioasa generata de numarul mare de infectari combinat cu nerespectarea masurilor de preventie.

Valeriu Gheorghita transmite de saptamani bune avertismente pentru romanii din toata tara, insa din pacate ele sunt ignorate, astfel ca numarul de cazuri noi este in continua crestere in aceasta perioada, deci e de asteptat ca situatia sa se inrautateasca in continuare.

“La ce ne uităm acum este că în România, din păcate, vedem o mobilitate şi o interacţiune ridicată a persoanelor, care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de prevenţie. Tocmai de aceea, NU ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră.

Vedem că în ultimele trei luni varianta Delta a ajuns deja la o pondere de peste 20% din totalul variantelor virale de îngrijorare care au fost depistate în urma testelor de secvenţiere, iar în urma secvenţierilor efectuate săptămânal, peste 95-96% din teste sunt pozitive pentru varianta Delta.

În raportările săptămânale, peste 80 la sută din cazurile noi sunt la persoane nevaccinate. De asemenea, dacă ne uităm la numărul de decese înregistrate, peste 97 la sută sunt la persoane nevaccinate, restul fiind la persoane vaccinate incomplet, nu la persoane care au o schemă completă de vaccinare. a declarat Valeriu Gheorghita