Coronavirus Romania: Apelul autoritatilor pentru romani dupa cresterea cazurilor

Coronavirus Romania Apelul autoritatilor romani cresterea cazurilor

Coronavirus a generat o dublare a numarului infectarilor in Romania in doar o saptamana, autoritatile confirmand situatia din tara noastra in cursul zilei de ieri, si fac un apel la populatie sa se testeze in situatia in care au simptomele specifice unei posibile infectari generate de catre virus, iar asta pentru a avea parte de tratament, dar si a ii proteja pe cei din jurul lor.

Coronavirus continua sa se raspandeasca in Europa, iar asta pentru ca in multe tari variantele BA.4 si BA.5 ale virusului genereaza numere foarte mari de cazuri in randul populatiei europene, ceea ce desigur ca genereaza foarte multa ingrijorare in randul foarte multor oameni, valul 6 incepand deja in multe regiuni.

Coronavirus a pus autoritatile din Romania in garda, iar asta pentru ca ele se pregatesc pentru o posibila crestere a numarului de cazuri noi in tara noastra in cursul urmatoarelor saptamani, ceva ce nu ar trebui tratat cu foarte multa usurinta, iar asta pentru ca se asteapta si 10.000 de cazuri noi zilnice pe final de vara.

Mai multe detalii despre evolutia infectarilor generate de Coronavirus in Romania aveti mai jos, impreuna cu apelul autoritatilor pentru toti romanii.

Situație COVID-19 în săptămâna 27 iunie – 3 iulie 2022:

  • 7.726 de noi infectări cu SARS CoV 2;
  • 16 persoane decedate.

În momentul de față:

  • 922 persoane sunt internate în secții, din care 124 sunt copii;
  • 52 de persoane sunt internate în ATI, din care 1 copil.

Din cele 52 de persoane internate în ATI, 25 (48.07%) sunt persoane nevaccinate (care nu au un certificat care să ateste vaccinarea).
Situația din 4 iulie:

  • Italia: 72.917 cazuri confirmate și 57 decese;
  • Germania: 2.366 cazuri confirmate și 3 decese;
  • Austria: 8.945 cazuri confirmate și 2 decese.

Important!

Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

Sursă: Ministerul Sănătății

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Dintre pacienții decedați, 4 erau vaccinați și 12 nevaccinați.

** În intervalul 27 iunie – 3 iulie au fost efectuate 18.076 teste RT-PCR și 56.678 teste rapide antigenice.