Samsung GALAXY S10. Functia in PREMIERA, CONFIRMATA

Samsung GALAXY S10. Functia exclusiva oferita in premiera pentru telefoane a fost confirmata oficial astazi de catre compania Samsung, iata detaliile.

Samsung GALAXY S10 exynos

Samsung GALAXY S10. Functia exclusiva, care este implementata in premiera in noua serie de telefoane a companiei coreene, este detaliata astazi intr-un clip video publicat chiar de catre cei de la Samsung. Clipul video are menirea de a prezenta noul chip Exynos 9820 care va fi inclus in toate telefoanele din seria Samsung GALAXY S10, si care nu va avea performante mai bune decat cele ale iPhone XS, insa vine cu o functie exclusiva, in premiera pentru telefoane.

Samsung GALAXY S10. Noile telefoane ale coreenilor vor fi primele capabile sa inregistreze clipuri video in format 8K pentru utilizatori, o premiera extrem de interesanta care va fi cu siguranta apreciata de multa lume. Inregistrarea de clipuri video 8K cu Samsung GALAXY S10 este ceva ce foarte multa lume va incerca, cu siguranta, noul procesor avand suficienta putere de procesare pentru a face asta, desi in testele de performante e cam in urma celor din iPhone.

Samsung GALAXY S10 va putea inregistra clipuri video 8K

https://www.youtube.com/watch?v=HVDGG26dvFY

Samsung GALAXY S10. Pentru a putea inregistra aceste clipuri video, a le salva in telefoane fara sa consume tot spatiul, si a le reda fara probleme, noile telefoane vor folosi codec-ul Multi-Format Codec (MFC). Samsung GALAXY S10 va folosi HEVC la 10 biti pentru a comprima clipurile video inregistrate in format 8K, astfel ca acestea nu vor ocupa chiar atat de mult spatiu precum cele inregistrate folosind formatul standard, si e posibil ca si calitatea sa nu fie chiar la fel.

The advanced Multi-Format Codec (MFC) in the Exynos 9820 processor can encode and compress 8K video into a smaller file size thanks to its 10-bit HEVC codec, which delivers highly efficient video compression with 10-bit color support. This means users need not worry about running out of storage space – even when recording videos in high resolution. Furthermore, the 10-bit HEVC codec can generate 1,024 different tones for each primary color, which translates into 1.07 billion color combinations.

Samsung GALAXY S10. Separat de asta, noul procesor poate oferi suport si pentru ecranele 4K pentru telefoanele mobile, vine cu o placa video mult mai puternica pentru jocuri, si imbunatateste inregistrarea pozelor si clipurilor video. Toate aceste inovatii au fost incluse in noul chip Exynos 9820 care va ajunge in vasta majoritate a modelelor Samsung GALAXY S10, mai putin cele care vor fi vandute in SUA, si alte cateva zone, unde vor fi oferite chip-uri Qualcomm Snapdragon 855.

Samsung GALAXY S10. Prezentarea tuturor telefoanelor din aceasta serie va avea loc in data de 20 februarie, iar lansarea ar putea avea loc in data de 8 martie, asacum ne-au spus unele zvonuri.