iTunes Music Store ar putea fi lansat in Romania luna viitoare

    Conform unui ziar polonez, Apple ar intentiona sa lanseze serviciul iTunes Music Store in 10 tari ale Uniunii Europene in cursul lunii viitoare, Romania putand fi una dintre ele. In momentul de fata doar 12 tari din UE nu ofera acest serviciu si ele sunt : Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia. Dintre acestea, Cipru si Malta ar putea fi tarile care vor ramane in continuare fara magazinul de muzica al companiei Apple insa Bulgaria si Romania le-ar putea lua locul fara probleme.

    Romania are in momentul de fata doar un iTunes App Store insa impreuna cu Polonia formeaza singurele 2 tari din lista de mai sus care au o populatie mai mare de 20 de milioane de locuitori ceea ce ar oferi un avantaj substantial companiei Apple. Desigur ca la noi exista problema piratarii si in domeniul muzical de ani de zile exista probleme cu respectarea drepturilor de autor insa poate Apple si-a facut curaj si va “ataca” piata din Romania cu un iTunes Music Store. Luna viitoare ar trebui sa aflam daca acest zvon este veridic sau nu, insa cat de interesati ati fi de lansarea unui asemenea magazin in Romania?

UPDATE: Conform noilor termeni si conditii din App Store se pare ca vom avea iTunes Music Store in Romania, dovada o gasiti aici.