Un bug al iOS 5.0.1 iti permite sa faci apeluri FaceTime de pe un iPhone blocat cu un cod de siguranta

  In momentul de fata nu exista un sistem de operare care sa fie perfect si lipsit de buguri insa iOS 5-ul celor de la Apple pare sa aiba mai multe probleme decat orice alta versiune a iOS. Astazi am pentru voi un bug al sistemului de operare care permite oricul sa initieze orice fel de apeluri de pe terminalul vostru chiar daca acesta este blocat cu un cod de siguranta. Totul se intampla in LockScreen si necesita utilizarea functiei Voice Control, dar s-a demonstrat ca si Siri poate face acelasi lucru pe terminalul iPhone 4S.

  Bugul functioneaza asa: setati un Passcode pentru terminal, il blocati, il deblocati si in lockscreen tineti apasat indelung butonul Home pana apare interfata Voice Control iar in ea rostiti call Andrei dar terminalul va spune ca nu poate sa faca apeluri si va inchide interfata insa voi veti reactiva locksreen-ul si veti folosi sliderul pentru deblocare iar in loc sa introduceti codul de siguranta apasati butonul pentru a initia un apel de urgenta; in acest moment redeschideti interfata Voice Control si rostiti comanda call Andrei; daca aveti un prieten cu acest nume atunci VoiceControl va initia un apel voce care se va inchide dupa cateva secunde. Desi metoda aceasta nu va permite sa efectuati apeluri de tip voce, puteti face fara probleme apeluri de tip FaceTime si puteti afla contactele din agenda unei persoane insa doar daca le ghiciti.

  Desi vorbim despre un bug care are o utilitate extrem de limitata, exista o metoda foarte simpla prin care va puteti asigura ca el nu poate fi folosit vreodata impotriva voastra. Din meniul Settings>General>Passcode Lock puteti debifa optiunea Voice Dial si interfata Voice Control nu va fi afisata in LockScreen atunci cand terminalul este protejat de un cod de siguranta.